featured

Artan TVL, TRON fiyatının yükselmesine yardımcı oluyor! Artışın arkasındaki sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki popüler altcoin’lerden bir tanesi olan TRON, son zamanlarda yükselişte. TRON token’ının TVL’si, yatırımcı ilgisi nedeniyle temmuz ayında yükseldi.

TRON, son iki yılda en çok himaye edilen merkezi olmayan finans akıllı sözleşmeleri arasında yer aldı. Blockchain’in TVL’si temmuz ayında %49 oranında bir artış kaydetti. 1 Temmuz’da TVL 3,95 milyar dolardı. Ayın son gününde ise bu değer 5,91 milyar dolara yükseldi.

TRON TVL

TRON nedir?

2017 yılında Justin Sun tarafından kurulan TRON; kendisini yüksek verim, ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirliğe sahip iddialı bir proje olarak nitelendiriyor. Merkezi olmayan bir internet için altyapı oluşturmaya adanmış bir protokoldür.

Başlangıçta TRON, Ethereum ekosisteminde bir ERC20 token’ı olarak bulunuyordu. Ethereum’un eski ağıyla ilişkili ölçeklenebilirlik sorunları ve yüksek işlem ücretleri nedeniyle TRON, 2018’de bağımsız bir eşler arası ağa geçtiğini duyurdu.

TVL’deki yükselişe ne katkıda bulundu?

TRON TVL, ekosistemindeki merkezi olmayan uygulamaların (dApps) yeni zirvelere çıkması nedeniyle temmuz ayında yükseldi.

Merkezi olmayan borç verme platformu JustLend (TRON’da en fazla TVL’ye sahip olan) geçen ay %19’dan fazla arttı. Algoritmik stable coin JustStables (USDJ) aynı dönemde %2’den fazla arttı. Merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) SocialSwap ve UniFi sırasıyla %6 ve %550’den fazla arttı.

En son ölçüm, TRON’un Binance Smart Chain (BSC) ve Ethereum’un arkasında üçüncü sıraya yükseldiğini gördü. Bununla birlikte, zincir Avalanche, Solana ve Polygon’dan daha fazla TVL’ye sahiptir.

Altcoin’in fiyat hareketi nasıl oldu?

TRX 1 Temmuz’da 0,06479 dolar ile aya başlamıştı. Temmuz ayında en yüksek 0,07166 dolara ulaşırken en düşük değeri ise 0,06256 dolardı. Altcoin, ayı 0,06894 dolar ile kapattı. Genel olarak altcoin, bu gelişmeler ışığında temmuz ayında %6 oranında değer kazandı.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin