featured

Türkler neye yatırım yapıyor? Paylaşılan rapora göre yüzde 43 emtia önde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2019 yılıdan bu yana Türkiye’de bireysel yatırım daha da önem kazandı. Pandemi ve sonrasında yatırım daha çok arttı. Geçmişten gelen yatırım alışkanlıkları günümüzde de devam ediyor. Son zamanlarda ise kripto yatırımları fazlalaştı. Ancak bu artış yine de emtia sınıfını geçemedi. İşte paylaşılan rapora göre Türklerin yatırımı…

Yeni bir araştırma göre, ankete katılan Türk bireylerin yaklaşık %43’ü altını en iyi yatırım olarak görüyor. Ayrıca yapılan ankette kripto yatırımları da dikkat çekti. Dünya genelinde kripto alanında Türkiye, önemli yer ediniyor. Ancak yatırım ankete göre düşük kaldığı görülüyor. 

Artık daha az Türk yatırımcısı altını en iyi yatırım olarak görüyor

Areda Anketi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, önemli sayıda Türk bireyin yaklaşık % 42.9’u hala altını en iyi yatırım şekli olarak gördüğünü ortaya koydu. Bu rakam, Nisan 2021’de altını ideal yatırım olarak gören Türklerin sayısından neredeyse yüzde 15 daha düşük. Bu yüzden altına olan güven günümüzde aslında azalıyor.

Altına yatırım yapacaklarını söyleyenlerin cinsiyeti açısından bakıldığında, araştırmaya katılanların %45,9’unun kadın, %42,2’sinin ise erkeklerin oluşturduğu tespit edildi.

Türklerin bir sonraki en çok tercih ettiği yatırımın %27,4 ile gayrimenkul olduğu bildirildi. Raporda, rakamın geçen yıl gayrimenkul yatırımı yapacaklarını söyleyen %26,9’dan marjinal olarak daha yüksek olduğu belirtildi.  Gayrimenkul, altından sonra en çok tercih edilen alan oldu. Ayrıca bireylerin sadece %1.9’unun kripto para birimlerine yatırım yapacaklarını söyledi.

Döviz daha fazla tercih ediliyor

Türkiye’nin yüksek enflasyon oranı ve değer kaybeden bir para birimine sahip olmasından ötürü döviz varlıklarına yönelim artıyor. Mayıs 2022 Areda anketine göre, katılımcıların %23,7’si yatırım yapacakları enstrüman türü sorulduğunda yabancı para birimlerini tercih edeceklerini söyledi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin