Türkiye’nin işlem bakımından en çok sevdiği coin bakın hangisi?

Türkiye’nin işlem bakımından en çok sevdiği coin bakın hangisi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerine karşı ilgi ülkemizde oldukça fazla. Özellikle de bu ilgi 2020 ve sonrasında daha çok arttı. Başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere tüm türevler yatırımcıların hedefinde oldu. Ancak bir coin çok fazla öne çıktı.

İşlem hacmi bakımından Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakan coin DOGE oldu. Tüm dünyada popüler olan bu varlık Türkiye’deki yatırımcıların ilgi çeken para birimi arasında yer aldı. Elon Musk’ın üzerinde etkili olduğu varlık bireysel ve kurumsal yatırımcıların her zaman radarında kaldı. Bu yüzden de işlem hacmi genel manasıyla yüksek kaldı.

Bir zamanlar niş bir yatırım olarak kabul edilen kripto para, şimdi dünya çapında birçok yatırımcı için en iyi alternatif yatırım fırsatlarından biri haline geldi. Resmi bir rapora göre, Türkiye’nin enflasyonu 25 yıllık rekorunu kırdı ve geçen ay %85,51’e yükseldi.

Türkiye’nin seçtiği coin DOGE

Son 30 günde, Türk yatırımcıları diğer önemli dijital para birimlerinden daha fazla Dogecoin (DOGE) ticareti yaptı. Toplam Bitcoin ve Ethereum hacminin iki katından fazla olarak göze çarpıyor. İlk 3 Türk borsasına göre, Türkler BTC, ETH ve Doge’de yaklaşık 700 milyon dolar işlem gördü ve Dogecoin 380,3 milyon dolar ile başı çekti.

BTC Turk, Bitexlive ve Bitexen geçen ay bu işlemlere tanık olan üç borsa. Aynı zamanda, Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 154.4 milyon dolar ve 142.6 milyon dolar hacimde işlem gördü.

Ünlü milyarder Elon Musk, geçen ay Twitter’ın tek sahibi olduğundan beri, kripto parası fiyatında neredeyse iki katına çıkan bir artışa tanık oldu. Belki de bu yüzden Türkler pompadan yararlanmak istemiş olabilir. Tesla ve SpaceX’in CEO’su genellikle DOGE lehine tweet atıyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin