Türkiye'nin en iyi kripto para borsaları
Türkiye'nin en iyi kripto para borsaları

Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları. Türkiye, son yıllarda kripto para sektöründe oldukça hızlı bir büyüme gösterdi ve bu durum birçok Türk kripto para borsasının kurulmasına neden oldu. Kripto para sektörünün Türkiye hacmi büyüdükçe yurt dışı kaynaklı kripto borsalarının da bir çoğu Türkiye pazarından pay almak istediler. Ancak, borsalar arasında büyük farklılıklar olabilir ve bazıları daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken, bazıları daha güvenilir ya da bazıları daha büyük işlem hacmine sahip olabilirler. Sizler içim Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları listesini hazırladık.

Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları

Kripto para borsalarının skoru şu verilere göre hesaplanır: Borsanın web sitesinin aldığı trafik, ortalama likidite, borsanın hacmi ve borsa tarafından bildirilen hacmin meşruluğuna dair duyulan güven.Yukarıda belirtilen faktörlere göre her bir borsaya farklı puan aralıkları atanır ve borsanın skor puanı hesaplanır. Kripto para borsalarının puanları 0 ila 10 arasında bir puanla değerlendirilir. Skor hesaplamaları, yalnızca spot kripto para borsaları için coinmarketcap verilerinden alınmıştır.

1- BtcTurk Pro – Borsa skoru 4.8

2013 yılında kurulan BtcTurk, İstanbul merkezli, merkezi bir kripto para borsasıdır. BtcTurk, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise dördüncü kripto para borsası ünvanını elinde tutmaktadır. Bir çok Türk bankasıyla entegrasyonu olan BtcTurkPro, kullanıcılarına 7/24 Türk lirası yatırma ve çekme imkanı sunmaktadır.

BtcTurk’ün kurucusu Kerem Tibuk, CEO’su ise Özgür Güneri’dir. BtcTurkPro’da listelenen coin sayısı 77 ve işlem çifti sayısı ise 175’dir. Yerli kripto para borsasının 24 saatlik işlem hacmi 125.6 milyon dolardır. BtcTurkPro, dünyanın en iyi kripto para borsaları sıralamasında borsa skoruna göre 53. sıradadır.

2- Paribu – Borsa skoru 4.3

Paribu, Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biridir. 2017 yılında kurulan borsa, BTC, ETH, XRP ve diğer birçok kripto para birimi alım satımına izin verir. Bir çok Türk bankasıyla entegrasyonu olan Paribu, kullanıcılarına 7/24 Türk lirası yatırma ve çekme imkanı sunmaktadır. Paribu’nun kurucusu Yasin Oral’dır.

Paribu borsasında listelenen coin adedi 102 ve işlem çifti 110’dur. Paribu’nun 24 saatlik işlem hacmi ise 91.2 milyon dolardır. Paribu, dünyanın en iyi kripto para borsaları skor sıralamasında 74. sıradadır.

3- Bitci – Borsa skoru 3.6

Bitci, 2018 yılında kurulan bir kripto para borsasıdır. Borsa, BTC, ETH, XRP ve diğer birçok kripto para birimi alım satımına izin verir. Bitci, düşük işlem ücretleri, yüksek likidite ve kullanıcı dostu arayüzü nedeniyle popülerdir.

Şayet Bitci borsasında onaylı bir hesabınız varsa ve arkadaşlarınızı davet ederseniz, onların alım satım komisyonlarından %25 oranında kazanç elde edebilirsiniz. Hesabınız yok ise bu link ile kayıt olabilirsiniz.

Bitci borsasında listelenen coin sayısı 84, işlem çifti sayısı ise 102’dir. Borsanın 24 saatlik işlem hacmi 9.6 milyon dolardır.

Bir holding kuruluşu olan Bitci borsasının Ceo’su Ahmet Onur Yeygün’dür. Borsa, dünyanın en iyi borsaları sıralamasında 120. sıradadır.

Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları sıralaması, coinmarketcap’de yer alan borsa skorlarına göre derlenmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Kriptoparahaber.com, kullanıcıların işlem yapacağı borsayı seçerken kendi araştırmalarını da yapmayı önerir.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Türkiye’nin en iyi kripto para borsaları yazısı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır. Kriptoparahaber.com, okurlarına kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin