Türklerin yüzde 36’sı maaşını Bitcoin’le almak istiyor
Türklerin yüzde 36’sı maaşını Bitcoin’le almak istiyor

Türkiye’nin Bitcoin ve altcoin piyasasındaki konumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankacılık devi ING tarafından yapılan çevrimiçi bir anket, Avusturyalıların genel olarak en çok Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri konusunda şüpheci olduklarını tespit ediyor. 15 ülkeden katılımcıları kapsayan bu anket 14 Ağustos tarihli Der Standard verilerine göre, diğer ülkelerde Bitcoin pozitifliğinin de zayıfladığını gösteriyor. Ayrıca ankete göre, Türkiye dünyada Bitcoin’e en yakın ülke oluyor.

ING anketi: Avusturyalılar Bitcoin’e şüpheli yaklaşıyor

Avusturyalılar genellikle yatırımlar konusunda muhafazakardır, ancak kripto para birimlerine çok şüpheci yaklaşıyorlar, sadece %13’ü dijital para birimlerini olumlu bir şekilde görüyor. Kripto para birimine yönelik tutumlar, geçen yılın anketinden bu yana kötüleşti. Bu yıl, Avusturyalıların %17’si geçen yılın %20’sine kıyasla kripto para biriminin dijital ödemelerin geleceği olduğunu düşünüyor.

Ek olarak, sadece %14’ü geçen yıl %17’ye kıyasla Bitcoin’in önemli bir yatırım şekli olduğuna inanıyor. Avusturyalıların sadece %5’i maaşlarını Bitcoin’le almayı düşünüyor.  Ankete göre, Avusturyalılar kripto para birimleri hakkında çoğu milletten daha fazla şey biliyor, ancak mümkün olduğunca risk ve oynaklıktan kaçınmayı tercih ediyorlar. Sorgulanan 13 Avrupa ülkesinden (artı Avustralya ve ABD) çoğunluğu geçen yıla kıyasla kripto-pozitiflikte bir düşüş gördü. İstisnalar Türkiye, Polonya ve Romanya’ydı.

Türkiye, Bitcoin ve kripto paralara en pozitif yaklaşan ülke

Polonya ve Romanya, kripto para birimleri konusunda olumlu bir görüşe sahip olanların %43 ve %44’ünü gördü. Türkiye ise %62 oranı ile Bitcoin ve kripto paralara en pozitif yaklaşan ülke. Ancak Avusturyalılar Blockchain’deki değeri bir teknoloji olarak görüyorlar. Enerji ticareti şirketi Graz, sıfır karbonlu enerji dağıtımına doğru ilerlemek için DLT tabanlı bir platform kullanmayı planlıyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin