Dijital Türk Lirası’nda önemli gelişme: İlk test gerçekleşti…

Türkiye’de gözler yeniden TCMB’nin vereceği faiz kararında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde genellikle artırılan faiz kararlarından sonra Türkiye’nin nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Mayın ayının son günlerinde verilecek bu karar piyasaları olumlu ya da olumsuz etkilemesi bekleniyor. Faiz dediğimizde ise ilk aklımıza gelen TL/dolar kuru.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün öğlen saatlerinde, bu ay faiz politikasını yeniden belirlemiş olacak. Piyasanın beklentisi ise yine faizini sabit bırakılması.

Enflasyonun zirve yaptığı 2022 yılında ekonomik veriler iyi sonuçlar göstermiyor. Dünya enflasyonun pençesinde kavurulurken aynı durum Türkiye içinde geçerli. Enflasyon artışına çare bulmayan ülkeler alternatif çözüm yöntemleri arıyor. Ancak bu süre zarfında yine de enflasyonun ateşi dinmiyor.

Enflasyonun tek duraklatacak unsur ise çoğu ülkeye göre faiz. Bu yüzden ülkeler faiz kararını artırma yönünde kullanıyor. Türkiye ise burada tam tersi bir politika uygulayarak faizi düşürme ve sabitleme yöntemini kullanıyor.

Piyasa beklentisi faizin sabit kalması yönünde

Yapılan araştırmaya göre faizin yeniden sabit kalacağı yönünde. 18 kurumun beklentisine göre, faiz yüzde 14 seviyesinde kalacak. Yılsonu faiz beklentisinin aynı devam edeceğini düşünen kurumlardan sadece 1 tanesi yüzde 15 faiz kararı beklediğini açıkladı.

Faiz kararı öncesinde USD/TRY paritesi 16,41 seviyelerinde. Gün içi artış 0,37 şeklinde gerçekleşti. Faizin sabit tutulması dolar kurunu da etkileyecek gibi.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin