Coinbase Exec, Binance borsasını kripto fiyatlarını manipüle etmekle suçluyor…

Türkiye’de dolandırıcılar bu sefer reklam panosunu kullandı! Binance anında harekete geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkemizde kripto alanında dolandırıcılık bir türlü bitmiyor. Son dolandırıcılık vakasında ise akıl almaz bir olay yaşandı. Bir kripto para borsası ismini kullanarak sahte reklam verildi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan reklamlarla ilgili borsa ise harekete geçti.

Binance’in Türkiye’deki popülaritesinden yararlanmaya çalışan dolandırıcılar, sahte Binance temalı fırsatların reklamını yaptı. Bilboard’lara pek çok sayıda reklam verildiği tespit edildi. Ancak reklamların hiçbiri yetkili borsa tarafından yayınlamamıştı.

Kripto borsası Binance’in Türkiye kolu Binance TR, bölgedeki yatırımcıları, sahte Binance markalı reklam panoları ve istifleme yoluyla kripto yatırımcılarını hedef alan devam eden bir dolandırıcılık girişimi konusunda uyardı.

Binance, gerekli mercilere başvurusunu yaptı

Türkiye, Binance’in birincil platformuna bir masaüstü tarayıcısı aracılığıyla gelen toplam trafiğin %7’sinden fazlasını oluşturan çok sayıda kripto yatırımcısına ev sahipliği yapıyor. Binance’in ülkedeki popülaritesinden yararlanmaya çalışan Türkiye’deki dolandırıcılar ise farklı bir yönteme başvurdu. Sahte Binance temalı fırsatların reklamını yapmak için çok sayıda reklam panosu kiralandığı tespit edildi.

Binance Türkiye tarafından yayınlanan son uyarıda, reklam panosunda Changpeng “CZ” Zhao tarafından kurulan orijinal Binance ile hiçbir bağlantısı olmayan “Binance Tourist exchange” reklamı gösteriliyor. Reklam ayrıca, çevrildiğinde potansiyel kurbanları dolandırıcılara bağlayabilen telefon numaralarını da içeriyor. Binance tarafından yapılan açıklamada ise yatırımcılar uyarıldı:

“Bir süredir Türkiye’nin farklı bölgelerinde reklam panoları bulunmaktadır. Ancak bu reklamların Binance ile hiçbir alakası yoktur.”

Kripto yatırımcılarını hedef alan reklam panoları kiralamaktan ve dolandırıcılık amaçlı reklamlar yayınlamaktan sorumlu kişileri takip etme kolaylığı göz önüne alındığında, Binance saldırıya geçme ve “dolandırıcılık faaliyetlerinde açıkça yer alan” kişilere karşı gerekli yasal işlemleri başlattı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin