featured

Türkiyede Bitcoin kabul eden yerler listesi büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değeri 120 milyar doları aşan Bitcoin’in yatırımcı ve takipçi sayısı arttığı gibi, onu bir ödeme yöntemi olarak kabul eden işletmelerin sayısı da her geçen gün artıyor ve Türkiyede Bitcoin kabul eden yerler listesi büyüyor.

Bu başlığı atarken kredi kartlarının ilk hayatımıza girdiği dönemler aklıma geldi. İlk hayatımıza girdiği dönemlerde pek anlam verememiş ve uzun bir süre bunun tam olarak ne anlama geldiğini anlamaya çalışmıştık. Birçok esnafın camında Kredi kartı geçerlidir ibaresinin asılı olduğunu halen hatırlıyorum. Ya da bir kart kullanıcısının alışverişe başlamadan önce kredi kartı geçiyor mu? sorusunu sorduğunu… Hatta uzun bir dönem, kredi kartıyla yapılan alışverişlerden ekstra komisyon alındığını da birçoğumuz hatırlarız.

Şimdi ise aynı şeyleri Bitcoin ile yaşıyoruz sanki. ”Bu işletme bitcoin kabul etmektedir” ibaresi, ”kredi kartı geçmektedir” ibaresiyle aynı gibi geliyor bana. Şu an Bitcoin kabul eden yerler’i liste halinde gösterirken belkide yakın gelecekte artık bu çok doğal bir ödeme yöntemi haline gelecektir.

Konumuzun somut haberine gelince, bir işletme daha Bitcoin kabul eden yerler listesine eklendi ve aşağıdaki görüntü bu haberi yazmama neden oldu. Bitcoin’i bir işletmenin ödeme yöntemleri arasında görmek, yakın gelecekte Bitcoin ve kripto para sektörünün gelebileceği seviyenin vizyonunu az çok gösteriyor.

Online kitap satışı yapan bir e-ticaret firması olan incikitap.com, Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini duyurdu.

”İkinci el kitapçınız” sloganıyla hareket eden firma, müşterilerine Bitcoin ile kitap satın alabilme imkanı sunuyor.

Bitcoin fiyatıyla paralel olarak kullanımı da artıyor ve her geçen gün yeni bir sektör ödeme yöntemleri arasına Bitcoin’i ekliyor.

Ayrıca Türkiyede Bitcoin kabul eden yerler listesini burada görebilir, Bitcoin kabul eden bir işletmeniz var ve listede adınız yoksa bize ulaşabilirsiniz.


Bizi sosyal medyada takip edin:   Twitter  /  Telegram  /  Facebook 





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin