Türkiye, Venezuela'ya Bitcoin ile ihracat yapmaya başladı!
Türkiye, Venezuela'ya Bitcoin ile ihracat yapmaya başladı!

Türkiye, Venezuela’ya Bitcoin ile ihracat yapmaya başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Venezuela’nın, ABD yaptırımlarının ekonomisi üzerindeki etkilerini hafifletmek için İran ve Türkiye dahil olmak üzere müttefik ülkelerdeki şirketlere Bitcoin ile ödeme yaptığı öğrenildi. Venezuela hükümeti, özel bir kripto para madenciliği merkezine sahip olduğu için BTC kullanımını da artırmayı planlıyor.

Yerel haber kuruluşu Runrun.es’in bu hafta bildirdiğine göre, Venezuela müttefik ülkelerden yapılan ithalatlara ödeme yapmak için Bitcoin kullanıyor.

Maduro hükûmeti ABD yaptırımlarından Bitcoin ile kurtuluyor

Venezuela Merkez Bankası’ndan kaynakların aktardığına göre, Başkan Nicolas Maduro hükümeti, yakın zamanda açılışı yapılan kripto madenciliği merkezinde aktif olarak kripto para madenciliği yapıldığı için ticarette Bitcoin kullanımını da artırmayı planlıyor.

İran ve Türkiye gibi müttefik ülkelerdeki şirketlere ödemeler BTC aracılığıyla yapılıyor.

Maduro, ülkenin abluka karşıtı yasasının kendisine “dünyadaki tüm kripto para birimlerini iç ve dış ticaret için kullanmasına” izin verdiğini açıkladı ve bazı önemli projelerin halihazırda geliştirilmekte olduğunu duyurdu.

Ekim ayında hükümet yanlısı Ulusal Kurucu Meclis tarafından onaylanan yasa ABD yaptırımlarının Venezuela ekonomisi üzerindeki etkilerini hafifletmeyi amaçlayan çok çeşitli araçlar sağlıyor.

İran da aynı yolda

Diğer hükümlerin yanı sıra, abluka karşıtı yasa, İcra Şubesine (Maduro ve bakanlarına) “kripto varlıklarının ve blok zinciri teknolojisine dayalı araçların kullanımı da dahil olmak üzere herhangi bir finansal mekanizmanın oluşturulması ve uygulanmasına” yetki veriyor.

Yaptırımlardan kaçmak için Bitcoin kullanmaya çalışan tek ülke Venezuela değil. İran da merkez bankasının ithalat için ödeme yapmak üzere ülkede faaliyet gösteren madencilerden doğrudan Bitcoin satın almasına izin veren yasal bir çerçeve oluşturma sürecinde.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin