Türkiye piyasa ve haftalık ekonomiye bakış

Türkiye piyasa ve haftalık ekonomiye bakış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta Türkiye ve dünyada piyasa oldukça yoğun geçmişti. Hem iç hem dış pazar önemli haberlere tanıklık etmişti. Dolar kurundaki baskınlık devam etmişti. Bununla birlikte altının ons tarafı, petrol krizi gibi pek çok akışa şahit olmuştuk. Geçtiğimiz haftadan akıllarda şu gelişmeler kalmıştı:

  • TCMB, USD/TRY kuruna 1 hafta içinde iki kere müdahale etti
  • Türkiye’de Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı
  • Fed Başkanı Powell, enflasyon tutumunu bıraktı
  • Evergrande, Çin hükümetinde yardım istedi
  • Bitcoin, 42.000 dolara kadar düşüş yaşadı

Piyasa geçen haftayı fazlasıyla yoğun haberler etkisinde geçirdi. Yeni haftada ise karamsar ve tedirginlik devam ediyor. İç piyasalarda belirsizlik yaşanıyor. Küresel piyasalarda ise Fed başkanının şahin bakışı çok konuşuldu. Bununla beraber “Omicron” varyantı ve Evergrande ekonomik verileri etkisi altına almaya devam etti.

Küresel piyasa toparlanmak istiyor

Asya piyasaları, haftaya negatif başlangıç yaptı. Asya bölgesinde Evergrande haberlerinin daha çok etkili olduğu görüldü. ABD vadelileri ise “Omicron” varyantından kurtulmaya çalışıyor.

ABD 10 yıllık devlet tahvilleri haftaya satışla başlangıç yaptı. Cuma günü kapanışta risklerin düşmesi daha pozitif etki gösterdi. Brent petrol tarafında ise 70 dolar seviyesi kendini koruyor.

USD:TRY ve EUR:TRY kuru

USD/TRY ve EUR/TRY kuru

Serbest piyasa içinde dolar 13,72 liradan euro ise 15,50 seviyesinden yeni haftaya giriş yaptı. Geçen hafta döviz kurlarına yapılan müdahale kısa süre etkisini gösterse de yeniden yükselişe geçti. Özellikle TCMB yaklaşık olarak 1,3 milyar dolarlık bir piyasa müdahalesinde bulundu. Ancak alıcıların fazla olması fiyatları yukarı çıkardı. USD/TRY 13,77 seviyesinden EUR/TRY ise 15,57 işlem görüyor.

Altın ons ve gram altın

Altın ons ve gram altın

Altın tarafında da Omicron bekleyişi dikkat çekiyor. Ons alanında hafta düşük bir seviyede başladı. 0,16 puan kayıpla Altın/ONS seviyesi 1.780 seviyesinde. Gram altın ise 786 TL’den işlem görüyor. USD/TRY kuruna bağlı olarak gram altında anlık yükselişler gözlemleniyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin