Önemli Gelişme: Türkiye, Bitcoin'i yasallaştırıyor mu?
Önemli Gelişme: Türkiye, Bitcoin'i yasallaştırıyor mu?

Önemli Gelişme: Türkiye, Bitcoin’i yasallaştırıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Orta Amerika ülkesinde ittifak ve yatırımı teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye geldi.

Bukele gelmeden hemen önce, “Bu perşembe günü bir Devlet ziyareti için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağım” diye tweet atmıştı.

Twitter’da Türkiye Cumhurbaşkanı’na Bitcoin’de El Salvador’un yolunu takip etmeyi düşünüp düşünmediğini soran spekülasyonlar gelmeye başladı.

Türkiye faiz oranlarını değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün gösterge faiz oranına dokunmadı.

Merkez Bankası, tahminlere paralel olarak kilit faiz oranını %14’te tuttu. Ekonomi duruma uyum sağladıkça 2022’de daha kademeli bir gevşeme sinyali görünüyor.

Daha önce, Türkiye’nin yaklaşmakta olan kripto yasasındaki en son güncelleme bildirilirken “Türkiye kripto yasasını “mümkün olan en kısa sürede” uygulamaya çalışıyor” başlıklı bir makale yayımlamıştık.

İki cumhurbaşkanı arasındaki görüşme Perşembe ve Cuma günleri Ankara’da yapılacak.

Başkanın ziyaret amacını El Salvador hükümeti şu şekilde belirtti:

“El Salvador, Türk firmalarının El Salvador’a, özellikle enerji ve turizme yatırım yapma fırsatlarını araştırdı ve Surf City olarak bilinen kıyı stratejisinin avantajlarını ortaya koydu.”

Ülkenin Bitcoin politikalarını çevreleyen spekülasyonlar göz önüne alındığında toplantının sonucunu görmek ilginç olacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin