featured

”Türkiye, Altın Karşılığında Sanal Para Üretebilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Konuyla ilgili Habertürk’ün sorularını yanıtlayan gazeteci Abdurrahman Dilipak, söz konusu projeyi bitcoin’in ilk gündeme geldiği yıllarda hazırladığını söyledi. Projesinin ayakları yere basan bir proje olduğunu belirten Dilipak, Borsa İstanbul, Altın Borsası, İstanbul Altın Rafinerisi ve TÜBİTAK başta olmak üzere birçok kurum ile detaylı görüşmeler yaptıklarını ve önümüzdeki haftalarda proje ile ilgili temaslar için Japonya’ya gideceklerini anlattı.

Son günlerde Çin ve Rusya’nın dış ticaretlerini altın karşılığı yeni bir kaydi para ile yapacaklarını dile getirdiklerini belirten Dilipak, “Bugünün dünya düzeni için en geçerli para, altın, gümüş gibi metalar karşılığı üretilecek sanal para. Altın karşılığı sanal para gerçek paradan, plastik paradan daha güvenilir ve karşılığı olan, kayıt altına alınabilen bir para. Bu sistem Çin ve Rusya’nın projelerinden daha ileri bir proje olacaktır” diye konuştu. Söz konusu paranın ülkeler ile ticarette de kullanılacağını belirten Dilipak bunun dolarizasyonu da azaltacağını söylüyor. Dilipak, Borsa İstanbul’un projeye çok sıcak baktığını sözlerine ekledi.

Hedef Körfez ülkeleri mi?

Altın, gümüş gibi metalar karşılığı üretilecek sanal para projesinin gerçekleştirilmesi halinde özellikle Körfez Bölgesi’ndeki Müslüman ülkelerle ticarette kullanılmasının hedeflendiği de belirtiliyor. Öte yandan Abdurrahman Dilipak, altın karşılığı sanal paranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçek değere sahip para düşüncesini de fazlası ile karşılayacak olan bir finansal enstrüman olacağını söyledi.

Kaynak: haberturk.com



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin