Türk yatırımcısına kötü haber: Tether/Dolar paritesi TL bazlı açılıyor

Türk yatırımcısına kötü haber: Tether/Dolar paritesi TL bazlı açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – USD/TRY ve USDT/TRY Türk yatırımcısının kanayan yarası oldu. Her iki paritenin farklı olması yatırımcıları zorluyor. Kripto borsasına yen para aktarmak isteyenler için ciddi bir makas aralığı bulunuyor. Tether artışı yeni alım esnasında insanları korkutuyor.

2021 yılında kripto varlıklara Türk yatırımcısı fazlasıyla yöneldi. Halen sisteme yeni giriş yapan pek çok yatırımcı var. İçerde ekonomik sıkıntıların yaşanmasından dolayı insanlar farklı alternatiflere yöneldi. Bunların başında da kripto varlıklar geldi.

Yeni yatırım yapacak olan ya da hali hazırda yatırım yapanların şu an bir endişesi var. USD/TRY paritesinin artmasından dolayı stablecoinlerin fiyatı farklılaşıyor. Bu da dolar bazlı insanların kaybına neden oluyor. Tether, küresel piyasalarda sabit bir varlık. Yani Amerikan Doları’na endeksli. Fiyat sadece az bir oynaklıkla hareket ediyor. (1,02-0,998 gibi)

Tether, TL bazlı aşırı oynak

Tether, TL bazlı aşırı oynak

Geçen hafta Bitcoin ve türevlerinde yaşanılan düşüş sonrası insanlar Tether para birimine geçiş yaptı. Kripto dünyasında bu işlem, “nakite geçme” şeklinde de bilinir. Ancak USDT/TRY paritesi geçtiğimiz hafta 16 TL’yi geçti. Hatta bazı borsalarda 17 liraya kadar yükseldi. O sıralarda geleneksel ABD Doları ise sadece 13,50 TL civarındaydı.

USD/TRY ve USDT/TRY arasında makas aşırı derecede açılıyor. Bir yatırımcı 10 bin liralık dolar almak istediğinde fark daha net orada çıkıyor. USD bazlı yaklaşık olarak 720 dolar yapıyor. 

USDT şeklinde alım yapmak isteyen Türk yatırımcının eline 695 dolar geçiyor. Bu makas aralığı yatırılan paraya ve anlık kur oranlarına göre değişiklik gösteriyor. Geçen haftayı baz aldığımızda fark 10.000 lirada 120 dolara kadar çıkıyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin