Türk yatırımcıları KuCoin borsasını tercih ediyor

Türk yatırımcıları KuCoin borsasını tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’nin enflasyon ve döviz ile mücadelesi dünyanında gündeminde yer alıyor. Yabancı basın döviz kurlarını ve enflasyonu yakından takip ediyor. Türk yatırımcılarının nasıl yol izlediği basında geniş bir şekilde buluyor. Özellikle 2020 senesinde sonra Türk yatırımcıları daha çok kripto varlıları tercih etti. 2021 yılı bunun zirvesi olmuştu. 2022 yılında da aynı oranla devam etmesi bekleniyor. Bu konu hakkında KuCoin ise bir rapor yayınladı.

Bundan önceki yazılarımızda Türk yatırımcıları USDT ve BTC gibi varlıkları tercih ettiğini söylemiştik. Kripto dünyasında fazla risk almak istemeyen stablecoin Tether’i tercih etmişti. Doların artışı Tether’i ciddi manada etkilemişti. Ancak bunların yanında Türk yatırımcılar farklı altcoinlere ilgi gösteriyor. KuCoin açıkladığı verilere göre, yatırımcılar yeni varlıklara yöneliyor.

Ülkemizde yerel borsalar kadar global kripto borsaları da fazlasıyla tercih ediliyor. Bunların başında Binance geliyor. Huobi Global, Gateio, MEXC ve KuCoin gibi borsalarda son zamanlarda çıkış yakaladı.

KuCoin, Türk yatırımcıları tarafından sevildi

KuCoin’in raporuna göre, borsasıyı kullanan Türk kripto yatırımcıları arttı. Ayrıca Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT)’yi tercih ettiğini gösterdi. Borsaya göre bu, 2019’dan beri bir trend oldu. Borsa şu açıklamalar yer verdi: 

“KuCoin aynı zamanda Türkler tarafından tanınan popüler bir borsa. Türk yatırımcılarımızın yüksek yatırım getirisi aramak için KuCoin’de yeni kripto mücevherleri listelenmesine aktif olarak dahil olduklarını görüyoruz. FLUX, XCAD, ARA bunlardan birkaçı.”

Aslında ülkemizde yatırım yapan pek çok birey yeni varlıkların peşinde. Solana, Ethereum, Binance coin ya da Dogecoin ve Shiba Inu gibi sürpriz yapabilecek kriptolara yatırım yapıyor. Bu yüzden farklı global borsalarda tercih ediliyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin