featured

Türk tekstil devi Silk & Cashmere, Bitcoin ile ödeme almaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya üzerinde kurumsal firmaların da ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladığı Bitcoin, Türkiyedeki tekstil sektörü için önemli bir isim olan Silk $ Cashmere’in de merceğine alındı. Türk tekstil devi Silk & Cashmere, Bitcoin ile ödeme almaya hazırlanıyor. Ülkemizde Bitcoin ile ödeme kabul eden işletmeler listesinde henüz kurumsal bir firma bulunmuyor.

Businessht haberine göre, İpek ve kaşmir tekstilinin öncü isimlerinden Silk & Cashmere, değeri 7 bin doları aşan Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmek üzere çalışmalara başladı.

Şirketin CEO’su Ayşen Zamanpur, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarında Silk & Cashmere’in websitesi ve mağazalarında Bitcoin’in geçerli olması durumunda, bu kararın nasıl karşılanacağı ve riskin ne seviyede olacağı konularında takipçlerine danışarak fikir alışverişinde bulundu.

Bitcoin’i 100$ olduğu dönemlerden itibaren takip ediyordu

BusinessHT‘ye de konuşan Zamanpur, şirketinin yenilikleri sevdiğini, kendisinin de dijital para 100 dolar seviyesinde olduğu günlerden bu zamana kadar Bitcoin’i takip ettiğini söyleyerek bu teknolojik alışveriş yöntemi için henüz ön araştırma yaptıklarını ifade etti.

Zamanpur, Türkiye’de online alışveriş sistemini ilk kullanan şirketlerden biri olarak amaçlarının, yakın gelecekte başlaması beklenen dijital parayla ödeme dönemine tamamen hazır girmek olduğunu aktardı.

Bitcoin ödemelerinde sınırlama olabilir

Riskleri de araştırdıklarını söyleyen Silk & Cashmere CEO’su, Bitcoin’e geçmeleri durumunda dijital parayla alışverişe bir sınır koyabileceklerini belirterek, “Bitcoin temkinli bir konu. Yasal olarak da araştırmalarımız sürüyor. Hesaplanabilir ise risk alan biriyim. Bu nedenle örneğin, ‘Ayda en fazla 10 Bitcoinlik alışveriş’ gibi sınırlamalarımız olabilir. Bu da zaten 60 bin doların üzerinde, azımsanmayacak bir meblağ” diye konuştu.

Sosyal medyadaki paylaşımlarından sonra yurt içi ve yurt dışından davetler aldığını söyleyen Zamanpur, “Kendi içimizde belli seviyeye geldikten sonra, bu işin uzmanlarıyla bir araya gelip, düzenlediğimiz workshoplarda bir beyin fırtınası yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BusinessHt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin