Türk polisi sahte kripto para çetesini çökertti - 18 Çin vatandaşı gözaltına alındı
Türk polisi sahte kripto para çetesini çökertti - 18 Çin vatandaşı gözaltına alındı

Türk polisi sahte kripto para çetesini çökertti – 18 Çin vatandaşı gözaltına alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cumartesi günü çıkan haberlere göre, Türk polisi, İstanbul’un Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde dolandırıcılık için sahte bir kripto para çağrı merkezi işletmek üzere dokuz ayrı villa kiralayan 18 Çin vatandaşının da bulunduğu bir çeteyi çökertti.

Baskın, çete tarafından kendileri için çalışmak üzere zorla alıkoyulan iki işçinin iki bölgedeki lüks villa kompleksinden kaçıp yardım istemek için Çin konsolosluğuna gitmesinin ardından gerçekleştirildi.

İstanbul’daki Çin Konsolosluğu’na başvuruda bulunan Hongwu Z. (29) ve Kang W. (28), yetkililere finans sektöründe iş ilanı gördükten sonra Türkiye’ye geldiklerini söyledi. İşlerine başladıktan sonra, Çin’deki insanlardan para dolandırmak için sahte kripto para satmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Soruşturmaya göre, Türkiye’ye turist vizesi ile gelen ve pasaportlarına el konulan 101 yabancı uyruklu kişi, kendileri için çalışmaya zorlandı.

Zorla tutulanların arasında bilgisayar mühendisleri ve diğer teknoloji uzmanları var

18 şüpheli çete üyesinin gözaltına alındığı baskına 30 polis ekibi ve 100 polis memuru katıldı. Gözaltına alınan zanlılardan altısı mahkeme tarafından tutuklandı.

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre villalarda esir tutulan kişiler arasında dört Kazak, iki Türkmenistan vatandaşı ve 95 Çin vatandaşı bulunuyor. Raporda, yabancı uyrukluların prosedürlerin ardından yerel göç müdürlüğünün geri dönüş merkezine gönderildiği de eklendi.

Polis baskınlarında 1.635.425 TL, 23.792 yuan, 4.020 Filipinli peso, 238 dolar, 50 euro, 123 pasaport, 32 kimlik kartı, oturma izni, sürücü belgesi, 712 cep telefonu, 64 masaüstü bilgisayar ve 48 dizüstü bilgisayar, banka kartları ve çete tarafından kullanılan diğer ekipmanlara el konuldu.

dailysabah


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin