Artık Amazon’da Ethereum ile ödeme yapabileceksiniz!
Artık Amazon’da Ethereum ile ödeme yapabileceksiniz!

Türk girişimciler sayesinde Amazon’da Bitcoin ile alışveriş yapılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) kullanıcıları artık Amazon’dan mal satın almak için Lightning Network’ü (LN) kullanmaya başlayabilir. Kripto şirketi Moon, 22 Nisan’da LN özellikli cüzdanları ve uzantılarıyla Amazon gibi e-ticaret sitelerinde ödeme yapabileceklerini açıkladı. Bu, Lightning Network’ün geliştirilmesi ve benimsenmesi için çok olumlu bir adım.

Bitcoin’in LN’si e-ticaret sitelerinde mal alımı için kullanılabilir

Platformun CEO’su Ken Kruger, CoinDesk ile yaptığı konuşmada, sistemin nasıl geliştirildiğini ve nasıl çalıştığını şu şekilde anlattı.

Eklenti, QR kodunu vurgulayacak ve eğer bir nedenden dolayı QR kodunu kullanamıyorsanız ve en sevdiğiniz cüzdan ile ödemek istiyorsanız, kopyalayıp yapıştırabileceğiniz bir Lightning Network faturası olacak.

Moon geçen yıl New York’ta üç kişilik bir kadro ile kuruldu. Genel Müdürü Murat Aktikhanoğlu, CoinDesk’e Moon’u önümüzdeki beş yıl içinde kârlı potansiyeli olan kripto işletmelerinden birinde olarak gördüğünü söyledi. Ayrıca, Aktikhanoğlu, “Moon’a uzun vadeli portföy şirketi olarak yatırım yaptık” dedi.

Bununla birlikte, bu Amazon’un Bitcoin ile çalıştığı anlamına gelmez. Gerçekten de, e-Ticaret sitelerinin herhangi bir kripto para birimini işlemesi gerekmez. Bitcoin cinsinden ödemeleri işleyen ve bunları ABD dolarına çeviren bir şirket var, böylece satıcılar sattıkları ürünler için dolarlarını alabilirler.

Amazon Bitcoin ile işlem yapmıyor

Gerçekten de Kruger, Amazon’un kendisinin Bitcoin’e asla dokunmadığını açıklıyor. Ayrıca, Bitcoin’i arka uçta fiat’a dönüştürmelerine yardımcı olan şirketlerin hangileri olduğunu gizli tutuyor. Aynı zamanda Kruger, 2020 yılına kadar, Lightning etkinliğinin hemen hemen tüm e-ticaret sitelerinde uygulanmasını beklediğini belirtti.

Kruger doğrudan trader entegrasyonu olmadığını ve Moon’un ödeme kanallarını yönettiğinden bahsetti. Firma, yalnızca Lightning Network ile ödeme göndermek için basit bir ara yüz sunuyor.

LN, Bitcoin’in ana Bitcoin ağını tıkamaksızın çok sayıda işlemi işlemesini sağlayacak olan nihai ölçeklendirme çözümüdür. Şimdiye kadar, LN geliştirildi, ancak ana ağ henüz piyasaya sürülmedi. Şu anda, Lightning Network 1.060 BTC bant genişliğine sahip ve 8.111 node ve 38.293 kanalı bulunuyor.

Moon’a göre, Visa ve Mastercard ağları ile de çalışıyorlar. Ayrıca, traderlar kredi kartı ile gerçekleştirdiği her işlemlerde ödedikleri komisyon ücretlerin de indirim alıyorlar.

Şirket, uzantının Lightning Network işlevselliğinin hala Chrome Web Mağazası tarafından incelenmekte olduğunu açıklıyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin