Hacker’lar Türk Bitcoin borsasının sahibinin yüzlerce Bitcoin’ini çaldılar
Hacker’lar Türk Bitcoin borsasının sahibinin yüzlerce Bitcoin’ini çaldılar

Türk Bitcoin borsası sahibinin yüzlerce Bitcoin’ini çaldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hacker’lar Türk Bitcoin borsasının sahibinin yüzlerce Bitcoin’ini çaldılar sonra iade ettiler. Türkiye’nin en büyük Bitcoin (BTC) sahiplerinden biri olan Y.O., hacker’lar tarafından yaklaşık 17 milyon TL dolandırıldı. Hacker’lar, bir kişinin tutuklanmasının ardından paranın büyük bölümünü iade edince Y.O. da şikayetinden vazgeçti.

Hacker’lar Türk Bitcoin borsası sahibinin yüzlerce Bitcoin’ini çaldılar

Türkiye’nin en büyük Bitcoin borsalarından birinin sahibi olan Y.O., 15 Mart 2018’de uzaktan bağlantı yoluyla 400 BTC’sini çaldırdı. Bir süre sonra hırsızlığı fark eden Y.O., 25 Mart’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın başlamasının hemen ardından 5 Nisan 2018 tarihinde sisteme giren hacker’lar, bu kez 112,3 BTC çaldı. Hacker’lar, 20 günde yaklaşık 17 milyon TL değerinde 513,3 BTC’yi yurt dışı Bitcoin borsasına ait bir firmadan aldıkları cüzdana aktardı.

Y.O.’ya ait şirketten çaldıkları BTC’leri açtıkları farklı yurt dışı hesaplarına aktaran hacker’lar, iddiaya göre çaldıkları paralardan 2-3 BTC’yi hizmet aldığı kişilere veya rastgele hesaplara atarak izlerini kaybettirmeyi başardı. Hacker’ların izini süren bilişim polisi, bu şirketten hizmet alan ve hesaplarına BTC aktarılan kişileri gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonrasında A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hacker’lar çalınan 400 Bitcoin’i iade etti

Bu arada çalınan 400 BTC’nin hesabına iade edilmesi üzerine Y.O. şikayetinden vazgeçti. Yaklaşık 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen şüpheli A.K.’nın avukatı Seyyid Hasan Özdemir, müvekkilinin cezaevinde bulunduğu dönemde hesaplarda oynamalar olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Hacker’lar şifreyi kırmamış, şifreyi bilerek hesaplara girdikleri tespit edilmiştir.” dedi. Bu arada, polisin olayın sigortadan para almak adına dolandırıcılık olabileceği yönünde de araştırma yaptığı öğrenildi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Haberturk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin