Turcoin yabancı basında milli dijital para olarak gösteriliyor
Milyon dolarlık vurgun yapan Turcoin yabancı basında milli dijital para olarak gösteriliyor!

Milyon dolarlık vurgun yapan Turcoin yabancı basında milli dijital para olarak gösteriliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde Türk kripto para sektörü, Hipper adlı şirketin çıkardığı Turcoin adlı kripto para üzerinden yaptığı milyon dolarlık dolandırıcılıkla sarsıldı. Türk kripto âlemine büyük sekte vuran bu dolandırıcılık olayının, ülkemizde yeni yeni gelişmekte olan bu sektörü olumsuz etkilemesi yanında, yabancı basında da yankıları duyulmaya devam ediyor. Daha üzücü olan bir gelişme ise bazı yabancı yayın organları tarafından Turcoin adındaki kripto paranın milli dijital para olarak lanse edilmesi oldu.

Ekim 2017 yılında faaliyetlerine başlayan iki ortak, o dönem Bitcoin’in aşırı yükselmesi ile herkesin dikkatini çekerek, kripto para sektörünün ilgi odağı olmasını kendilerince avantaja çevirmiş gibi gözüküyor. Büyük vaatlerle sektöre giriş yapan Hipper A.Ş. kripto sektörünü maalesef dolandırıcılıklarına alet etmişlerdir. Öyle ki “benim paramda kaybetmek yok” sloganına sahip şirket, Turcoin alan herkese sabit kazançlar vaat edip, ilave olarak ise ekstra kazançlar teklif etmişlerdi. Bu işi saadet zincirine çeviren iki ortak, her saadet zinciri dolandırıcılığında olduğu gibi bir noktadan sonra tıkanıp çareyi kaçmakta buldular.

Turcoin dolandırıcıları kaçamadı

Fakat kaçmakta başarılı olamayan iki kafadar, polis tarafından kıskıvrak yakalandılar. Şirketin kuruluşundan beri topladıkları meblağ ise gerçekten dudak uçuklatacak cinsten. Öyle ki yapılan açıklamalara göre şirketin kripto paraları Turcoin aracılığıyla kurbanlarından 21 milyon dolara yakın para topladıkları söyleniyor.

Yaptıkları dolandırıcılık haberi ise kullandıkları yöntem ve topladıkları meblağın büyüklüğünden dolayı ülke sınırlarını aşarak yabancı basına yansıdı. Ülkemizi oldukça olumsuz şekilde tanıtan bu olay günlerdir kripto piyasasının ana akım medyasının gündeminde bulunuyor.

Turcoin için yabancı basında milli dijital para terimi kullanıldı

Bu tür bir olumsuzluk yetmezmiş gibi bir de bazı yabancı kripto haber sitelerinde Hipper şirketine ait Turcoin, “national” sıfatı ile milli dijital para şeklinde tanıtılıyor. Bu durum ise milli olarak lanse edilen dijital paranın sanki ülkemizin resmi kripto parası ile dolandırıcılık yapılmış intibası bıraktığı için Türk kripto piyasası adına daha da üzücü bir gelişme oldu.

Bu tür dolandırıcılıkları önlemek mümkün!

Bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerini önlemek ise tamamen vatandaşlarımızın elinde. Alınacak birkaç önlem bu tarz dolandırıcılık faaliyetlerine prim vermemeye yetecek. Öncelikle yatırım yapılmak istenen sektör hakkında bir bilginiz yoksa yatırım yapılmadan önce bu sektörün enine boyuna araştırılması gerekir. Kulağa hoş gelen fakat gerçekte mantıksız kazanç vaatlerine kanmayıp, kaynağı hakkında tutarlı bilgiler olan projelere yatırım yapılmalıdır.

Kripto para piyasası da dahil olmak üzere hiçbir finansal piyasa sabit getiri taahhüdü veremez. Bankalarda tutulan vadeli mevduatların ve sabit getirili devlet kâğıtları dahi bir takım sistematik riskler içerir. Bu yüzden bu tür yüksek getiri vaadine sahip finansal faaliyetlerden uzak durulması hem kendi birikimleriniz için hem de ülkemizin imajı için son derece önemlidir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin