Tüm piyasalar FED kararlarına odaklandı: Kripto paralar nasıl tepki verebilir?
Tüm piyasalar FED kararlarına odaklandı: Kripto paralar nasıl tepki verebilir?

Tüm piyasalar FED kararlarına odaklandı: Kripto paralar nasıl tepki verebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugünün merakla beklenen FED kararının, mevcut ekonomi politikasını değiştirebileceği ve nihayetinde bazı piyasaları diğerlerine tercih edebileceği için piyasalar arasında geniş kapsamlı etkileri olabilir.

Bugün ABD merkez bankasından ne beklendiğine dair birkaç senaryo olsa da, en muhtemel olanı, çoğu yatırımcının kullanılan tona kıyasla hafif bir geri adım olarak görebileceği parasal genişlemeyi şimdilik korurken Mart ayında bir oran artışı gibi görünüyor. Son zamanlarda FED tarafından Öte yandan FOMC, beklenenden daha şahin bir yaklaşımla yatırımcıları şaşırtmaya karar verirse, şimdiye kadar gördüğümüz son düzeltmelerden sonra bile borsalarda ve kripto para birimlerinde önemli tepkilere yol açabilir.

FED, bugün çok temkinli olacak gibi çünkü zorlu bir durumda sıkışmış gibi görünüyor, rekor enflasyon seviyelerini görmezden gelemezken aynı zamanda büyük ölçüde maliye politikasına dayanan bir piyasaya sahip ve herhangi bir yanlış adım beklenenden daha büyük sonuçlar doğurabilir.

Kripto para birimleri FED kararından önce toparlanmaya çalışıyor

Kripto para birimleri ve teknoloji hisseleri, geniş bir piyasa yelpazesinde farklı boyutlara kadar fark edilen son belirsizlikten kaynaklanan oynaklığın ve geri çekilmelerin çoğunu gördü. Bununla birlikte, aşırı değişken yapıları nedeniyle, kripto para birimi fiyatları, toplam piyasa değerinin 1 trilyon dolar civarında düşmesiyle önemli ölçüde hareket etti, çünkü ilk 100 kripto paranın çoğunluğu yaklaşık %20 düştü ve birkaç ay içinde en düşük seviyeye ulaştı. Bu da yatırımcının sektöre olan güvenini sarstı.

Öte yandan, bazı yatırımcılar ABD merkez bankasının son duyurularının büyük tepkisini gördükten sonra geri adım atmasını beklediğinden, çoğu tokenin FOMC kararı öncesinde biraz daha yüksek alım satımı ile bugün toparlanma girişimi görüyoruz. FED’in planını uygulayıp uygulamayacağını zaman gösterecek olsa da, oynaklıkta önemli bir artışın, uzun vadede projelerle ilgilenmeyen ve esas olarak spekülasyon yapmaya çalışan birçok yatırımcıyı korkutma potansiyeline sahip olduğu açık.

Yatırımcılar Tesla kazanç raporunu bekliyor

Birçok yatırımcı bugün FED’in kilit kararına odaklanacak olsa da, kazanç mevsimi, halihazırda raporlarını yayınlayan birkaç büyük şirketle ana tartışma konusu oldu.

Bazılarının beklentileri aştığı, bazılarının ise hayal kırıklığına uğradığı ve nihayetinde bunu önemli bir hisse fiyatı düşüşüne yansıttığı çeşitli zıt sonuçlar gördük. Tesla bugün sonuçlarını yayınlayacak ve yatırımcılar, şirketin tahminleri karşılayıp karşılamadığını veya aynı zamanda yükselen enflasyon ve tedarik zinciri sorunları ile mücadele ediyor gibi görünüp görünmediğini belirlemek için yakından bakacaklar.

Beklenenden daha iyi bir sonuç, kısa süre önce S&P 500’de listelenmesinden bu yana birçok kişiyi etkilemeyi başaran şirkete yatırımcı güvenini tazeleyebilirken, bir hayal kırıklığı kısa vadede hisse fiyatına ek olarak gelecekteki beklentileri de etkileyebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin