featured

Tüm Karabulutlara Rağmen Bitcoin 6.000 $ Olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılının bitmesine bir kaç ay kaldı ancak uzmanlar dijital para biriminin yine yüzde 40 oranında toparlayarak yıl için 6.000 dolara çıkabileceğini öngörüyor.

Bir çok kullanıcı ve broker pazarda Bitcoin fiyatının 2017 yılında yeterince arttığını söylerken, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 5000 $ ‘a ulaşabileceğini tahmin eden hisse senedi toplayıcı Ronnie Moas; Bitcoin fiyatının yükselişinin devam edeceğini söylüyor.



Yoğun üçüncü çeyrek

Bitcoin’in 1 ağustos öncesi ve sonrasında yaşadıkları herkesin ilgi odağının buraya çevrilmesine neden oldu. Yıl bazında, eylül ayında Bitcoin oranı yüzde 74’ün üzerindeyken, hükümet düzenlemelerinin ve teknoloji kararlarının değişen görünümü, kısa vadede inişlere ve çıkışlara neden oldu.

Hardfork / Çatallanma

Beklenen ve korkulan 1 Ağustos Çatallanması, hızlı bir gelişim sürecine dahil olurken, bitcoin fiyatı 1.900 dolarlara kadar gerilemişti. Çatallanmadan sonra Bitcoin Cash’in piyasaya girmesi; işleri tersine çevirirken Bitcoin’e olan talep giderek arttı.

Talep patlamasından sonra gelinen noktada önce 3.000 dolar, sonra da 4.000 doları aşan bir işlem yoğunluğu yaşandı.

Japonya’nın Etkisi ve Desteği

Çin’in Bitcoin üzerine  olumsuz haberleri piyasada şiddetli sancılara neden olurken fiyat olarak düşüşmesine neden oldu. Ancak Japonyanın Bitcoin ve Blockchain’i destekleyen uygulamaları ve çalışmaları piyasaların tekrar artışa geçmesine ve Japonya’nın artık

Japonya’ın Bitcoini kucaklaması kendi para birimi için çalışmalara başlaması brokerların ve piyasaya yön veren yatırımcıların Japonya’ya doğru kaymasına neden oldu.


5.000 Dolarlık Yeni Rekor

Üçüncü çeyrekte, Bitcoin’in en güncel 5.013 $ ‘lık en yüksek değere ulaştığı ve 5.000 $’ ı geçtikten sonra önemli ölçüde düşmesine rağmen, tekrar toparlanacağını gösteren bir süreç oldu. Her inişin bir çıkışı vardır !

İnişlerin ve çıkışların olduğu bu dönemde uzmanlar artık yeni bir rekorun gelmesine beklerken ilk hedefin 6.000 $ olmasını yönünde olduğunu belirtti.

6.000 $ ‘a Hazır

Gatecoin’de APAC iş geliştirme departmanı başkanı Thomas Glucksmann, yatırımcılara çok inişli çıkışlı bir dönemim geleceğini ve buna hazır olmalarını gerekitiğini söyledi ancak yakında 6.000 dolar rekorunun geleceğinide idda etti.

“2017 yılında Bitcoin fiyatının 5.000 doları aşacağını ve yıl sonuna kadar 6.000 dolara yakın sürüneceğini tahmin ediyoruz. Bu tahmin, bugünlerde piyasa duyarlılığına paralel görünüyor “, dedi Glucksman.

cointelegraph.com



Mesut Paçavra
Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 5 October 2017, 12:02

    Tam tersini düşünüyorum.Bitcoine yatırım yapacaklara tavsiyem şu anda yatırım yapılacak bir zaman değil.Çok tehlikeli çünkü150 milyar dolara ulaşmış bir piyasayı bütün ülkeler elinde tutmaya çalışmak için başlayan savaşı görmezden gelmemek gerekir.Her an her şey olabilir.Bence düşmesini beklemek gerekir.Zaten şiştiği kadar şişmiş etrafta çok fazla söylenti var.İnsanları bu spekülasyonlarla bitcoine yatırım yaptırmaya uğraşıyorlar. Her şey bitcoinin aleyhine bile olsa enmükemel senaryo taş çatlasın bitcoin 4300 dolardan 5000 yada 5500 dolar olur buda size küçük paralara riskine göre pek bir şey kazandırmaz.

    Reply
Bizi Takip Edin