Tüm gözler Fed’e çevrilmişken BTC, önemli desteği tutunmaya çalışıyor

Tüm gözler Fed’e çevrilmişken BTC, önemli desteği tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasalar için beklenen gün geldi. Bugün akşam saatlerinde Fed’in faiz kararı belli olacak. Pazartesi gününden bu yana BTC fiyat olarak sürekli satış baskı altında kaldı. Bugün ise bu satış baskının şimdiden hissediyor gibi. Akşam saatlerine doğru nasıl bir yön çizeceği ise bilinmiyor.

Fed stresi devam ederken Bitcoin 50 aylık ortalama desteğini korumaya çalışıyor. 2 seneyi aşkındır koruduğu ortalama desteği Fed sonrasında da hala tutması çok önemli olacak.

21 Eylül Çarşamba günü FOMC toplantısı öncesinde Bitcoin ciddi stres altında kaldı. Yazıyı ele aldığımızda Bitcoin 19.000$ seviyelerinin altında. % 0.2 artışla işlem görüyor. Bitcoin ile birlikte diğer altcoinler de satış baskısı yaşanıyor. Ancak Ethereum 1.300 dolarlık bölgesini şu anlık korumuş durumda.

BTC’nin kritik 50 aylık ortalama desteği

19.000 dolar BTC için önemli destek seviyesi olarak gözükürken aynı zamanda 50 aylık bir ortalamaya denk geldiğini belirtmek gerekir. Bloomberg’den alınan verilere göre, Bitcoin 2015’ten beri 50 aylık ortalamayıkoruyor. Bu nedenle, Bitcoin bu kez desteği savunamazsa, büyük bir yıkımla karşı karşıya kalabiliriz.

Fed toplantısı belirleyici olabilir

ABD Federal Rezervi, ABD’de yükselen enflasyon nedeniyle Çarşamba günü bir faiz artırımı açıklayacak. Fed politika kararı, Bitcoin için daha fazla fiyat hareketine karar vermede kilit rol oynayacak.

Fed’in beklenen çizgide kalmasıyla 75 baz puanlık bir faiz artırımı muhtemel. Fakat, 100 baz puanlık bir faiz artırımı, likiditeyi tehlikeye atacağı için ciddi satış baskısı yaratabilir. Ekonomistler 100 bazlık bir artışında masada olduğunu düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin