109.234.33 Bitcoin (BTC) Binance’den bilinmeyen bir cüzdana taşındı
109.234.33 Bitcoin (BTC) Binance’den bilinmeyen bir cüzdana taşındı

Tüm dolaşımdaki Bitcoin arzının yüzde 55’i balinaların elinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yayınlanan rapora göre, dolaşımdaki Bitcoin arzının yarısından fazlası cüzdanların sadece %1’inde muhafaza ediliyor.

Dolaşımdaki Bitcoin arzını elinde bulunduran en küçük balinada 200 BTC bulunuyor

Blockchain araştırma birimi Diar, tüm cüzdan adreslerinin %1’inden azının 100 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğunu keşfetti. Diar’a göre, Bitcoin’in %55’i 200’den fazla BTC’ye sahip olan cüzdanlar tarafından kontrol ediliyor. Bu da yaklaşık her hesabın en az 1,25 milyon Amerikan doları değerinde olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, balinalar tarafından tutulan tüm BTC’lerin üçte biri, giden işlemler için hiç kullanılmadı. Başka bir deyişle, BTC, alındıktan sonra cüzdanlardan asla çıkış yapılmadı. Ayrıca Diar, BTC arzının yaklaşık %3,8’inin büyük borsalar tarafından tutulduğu bilinen beş cüzdanda olduğunu açıkladı.

Bitcoin arzının üçte biri 1.600 kişinin elinde

Blockchain analitik firması Chainalysis tarafından Nisan ayında yapılan bir analiz, Diar tarafından gösterilen bilgileri doğruluyor. Chainalysis’e göre, Bitcoin arzının üçte biri 1.600 kişinin elinde. Ayrıca, Nisan ayı raporunda Bitcoin tedarikinin %30’unun yer değiştirdiği belirtiliyor. Diar ayrıca, bazı Bitcoin’lerin parolalarını unutmuş olan sahiplerin elinde bulundukları cüzdanlarda olabileceğini de açıklıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin