Trump'ın eski danışmanı Stephen Moore stablecoin çıkarıyor.
Trump'ın eski danışmanı Stephen Moore stablecoin çıkarıyor.

Trump’ın eski danışmanı yeni bir stablecoin piyasaya sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekonomi yorumcusu ve The Wall Street Journal’ın eski yayın kurulu üyesi Stephen Moore, Flax adlı bir stablecoin piyasaya sürecek. Kripto paranın ABD dolarına sabitlenerek stabilite sağlanacağı, ancak fraksiyonel bir rezerve güveneceği için diğer stablecoin’lerden farklılaşacağı ifade ediliyor. Moore ayrıca, Başkan Trump’ın Federal Reserve’e (FED) katılması için aday gösterdiği isimlerden biriydi.

Ekonomi üzerine uzun süredir televizyon yorumculuğu ve çeşitli medya kuruluşları için yazarlık yapan Moore, geçtiğimiz günlerde ABD doları üzerindeki hükümet tekeli hakkında konuştu. Moore, kripto para birimleriyle kararlılık yaratmanın mantıklı bir adım gibi göründüğünü söyledi.

Moore: “Merkez bankalarına meydan okuyan yeni oyunculara ihtiyaç var.”

Stephan Moore, Başkan Donald Trump tarafından FED’e katılmak ve ABD dolarını bu yılın başlarında yönetmeye yardımcı olmak için seçilmiş, ancak seçilememişti. Ayrıca Moore, 2016 başkanlık kampanyası süresince Trump’ın danışmanıydı.

Moore, merkez bankalarına meydan okuyan yeni oyuncuların genellikle iyi bir fikir olduğuna inanıyor:

Para politikasını 30 yıldır takip ediyorum ve devlet tekeli yüzünden piyasalar için sağlıksız olan para birimlerinden rahatsızım. Özel rakiplerin merkez bankalarına para arzı konusunda meydan okuması çok sağlıklı bir durum.

Daha fazla bilgi ve Frax’in resmi duyurusu önümüzdeki perşembe günü paylaşılacak. Şu an itibarıyla, kurucu ortaklar arasında Sam Kazemian’ın da olduğu biliniyor. Kazemian, Blockchain tabanlı ürünler piyasaya süren bir isim.

Frax gerçek bir stablecoin mi?

Tanım olarak, stablecoin, çoğunlukla fiat para birimleri veya altın gibi nispeten istikrarlı bir varlığa sabitlenen kripto paralara deniyor. Frax projesinin gerçekten bir stablecoin olup olmadığı bu noktada soru işaretlerine yol açmış durumda.

Frax projesinin, rezervini istikrarlı bir birime bağlayacağı ve daha sonra bir Blockchain üzerinden, algoritmalarla çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca faiz de stablecoin’in değerinin dolara sabitlenmesini sağlayacak.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin