TRON'un kurucusu Justin Sun'dan dikkat çeken hamle! İşte detaylar
TRON'un kurucusu Justin Sun'dan dikkat çeken hamle! İşte detaylar

TRON’un kurucusu Justin Sun’dan dikkat çeken hamle! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – TRON kripto piyasasında yer alan önemli blockchain ağlarından biri olarak yer alıyor. Pazarlama ve dikkat çekici hamleleriyle tanınan popüler bir kripto oyuncusu olan Justin Sun tarafından kuruldu. TRX, TRON’da kullanılan yerel kripto para görevi görüyor.

Ekosistemde ayrıca bir Stablecoin olan USDD de bulunuyor. USDD, TRON DAO tarafından istikrarlı bir ödeme para birimi olarak verilir. TRON DAO Rezervi, TRON blockchainde tüm sabit paraları denetler ve yerel TRON USDD sabit parasını yönetir. Stabil coinler normalde oynaklığa ve bazen diğer kriptolara likidite kaybına neden olacak fiyat dalgalanmalarına dayanmak için bulunuyor.

Justin Sun’ın yakın tarihli bir tweet’i, TRON’un USDD’yi dengelemek için bir rezerv olarak kullanılmak üzere 100 milyon dolar değerinde Bitcoin ve TRX satın almayı planladığını ortaya koyuyor. Bu, TRX ve BTC rezervlerinin teminat olarak sağlanması yoluyla olacak. Bu nedenle, arz ve talebi kontrol etmek için algoritmik formüller kullanılır. TRON, bu amaçla Binance borsasına 100 milyon USDT taşıdı.

“Tron dao rezervi, rezerv olarak daha fazla BTC ve TRX satın almak için USDT rezervini hareket ettirdi.”

Bu hamle neden yapıldı?

TRON’un hareketini neyin tetiklediği hemen belli değil, ancak Terra tarafından oluşturulan stabil bir kripto para olan UST’nin son çöküşü göz önüne alındığında, TRON gibi diğer varlıkların stabil coinlerini, bu durumda USDD’yi önlemek için önlem almak istemesi şaşırtıcı değil.

10 Mayıs tarihinde Tron DAO, 15 milyon doların üzerinde ortalama 31.000 dolar ve 45.6 milyon dolar karşılığında 600 milyon TRX ile 500 Bitcoin satın aldı. Genel olarak, TronDao rezervlerini korumak için 60 milyon dolardan fazla harcadı. Bu yazının yazıldığı sırada USDD, ihmal edilebilir bir değişiklikle 1 dolarlık sabit bir fiyattan işlem görüyor. TRX, 24 saatlik yaklaşık %4 düşüşle 0,08 dolar gibi iyi bir fiyatla işlem görüyor.

Bitcoin’i etkileyecek mi?

Bitcoin piyasası son zamanlarda oynak ve 29.000 ile 31,5 bin dolar aralığında işlem görüyor. Bununla birlikte, 100 milyon dolarlık bir satın alma, onu harekete geçirebilir ve muhtemelen fiyatı etkileyebilir. Ancak, daha büyük BTC piyasasına kıyasla miktar küçük.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin