bittorrent btt trx
Bittorrent duyurusuna rağmen TRX ve BTT piyasa rüzgârına karşı duramadı

TRON’un BTT tokeni nedir? Ne işe yarayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018, kripto endüstrisi için bir heyecan verici bir yıl oldu. 2019’un ise çoğu projenin ürünlerini ve hizmetlerini sunmaya yönelik fikir aşamasının ötesine geçmeye çalıştığı bir yıl olması bekleniyor. Geçmiş dönemlerde ortaya çıkan birçok ICO projesi ise bekleneni veremediği için eskisi gibi talep görmüyor. 2019 yılında, kripto endüstrisindeki yatırımcılar gerçek kullanım durumları görmek istiyorlar. TRON’un yakın zamandaki gelişmeleri -BTT tokeni projesi gibi-  bu şekilde devam ederse, TRX topluluğu piyasada çıtayı yükseltecek gibi duruyor.

2019, TRON’un Yılı Olabilir mi?

Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi diğer büyük projelerle karşılaştırıldığında TRON, yıla hızlı bir başlangıç ​​yaparak başladı. Haziran 2018’de 126 milyon dolarlık popüler eşler arası (P2P) dosya paylaşım istemcisi BitTorrent’i satın almalarıyla TRON ekosistemi, alanını genişletmeye devam etti.

TRON’un sürekli genişleyen hizmetlerinin yeni bir örneği ise BitTorrent’in TRX tabanlı yerel tokeni BTT’nin (BitTorrent Token) piyasaya sürülmesi. P2P dosya paylaşım protokolü BitTorrent, kullanıcıların daha hızlı indirmeler yapmalarına yardımcı olacak. BTT’nin lansmanını 3 Ocak 2018’de duyurdu.

BitTorrent’in CEO’su ve TRON protokolünün kurucusu Justin Sun, BTT Tokenin lansmanını takiben tokeni, internetin merkezi olmayan bir versiyonunu destekleyen ilk adım olarak tanımladı. BitTorrent’i ise aynı anda yüz milyonlarca kullanıcıya Blockchain teknolojisini tanıtan bir ağ geçidi olarak vurguladı. Yeni nesil içerik geliştiricilerini, materyallerini internet üzerinde herhangi bir engel olmadan paylaşmaları için güçlendirebileceğini de sözlerine ekledi.

BTT Tokeni ne işe yarayacak?

BTT tokeni açıklanmasından sonra birçok kişi böyle bir tokenin gerçekten gerekli olup olmadığını sorguladı. Birçoğu Sun’u, BTT tokeni biçimindeki çokta gerekli olmayan bir ürünü başlatmakla suçladı. Lansmanının arkasındaki tek nedenin TRON projesindeki fon eksikliğini telafi etmek olduğu iddia edildi.

Sun, BTT tokeninin geleceğinden oldukça umutlu görünüyor

8 Ocak 2019’da Sun, BTT tokenini white paper’ini twitledi ve buna bağlı olarak BTT, kullanıcılar için bir dizi amaca hizmet edeceğini duyurdu.

Öncelikle ve en önemlisi, BTT, TRON ağında çalışacak ve BitTorrent kullanıcılarının yüksek torrent indirme hızları için BTT kullanmalarını sağlayacak. Ancak token popüler torrent platformunun temel dinamiklerini değiştirmeyecek.

BTT piyasaya sürüldükten sonra kullanıcılar tokeni kullanmasa da BitTorrent ve uTorrent gibi istemcileri kullanarak torrent dosya indirme işlemlerine devam edebilecekler. Tek fark, tokenin kullanıcılar hakkında daha fazla veri paylaşması ve indirme hızını arttırması için bir teşvik olarak kullanılacak olması.

Özetle, daha hızlı indirme hızı için ödeme yapmak isteyen kullanıcılar BTT’yi internet üzerinden veri dosyaları paylaşan kullanıcılara ödül olarak verebilecekler. Tokenin white paper’ine göre, bu teşvik edici mekanizma, torrent dosya pazarının kalitesini, hızını ve içeriğini geliştirmeye yardımcı olmak için BTT’den yararlanabilecek.

BTT airdropu ve destekleyen borsalar

BTT’nin lansmanına paralel olarak BitTorrent ekibi TRON (TRX) sahipleri için BTT airdropunu açıkladı.

Yol haritasına göre, BitTorrent Vakfı ilk BTT airdropunu 11 Şubat 2019’da TRX sahiplerine verecek. Ekip, TRX Blockchain’inin 6,6 milyon blok yüksekliğinde anlık görüntüsünü alacak. İlk airdrop sırasında toplam arzın yüzde 1,1’i veya 10.890.000.000 BTT tokeni TRX sahiplerine ödül olarak verilecek.

Özellikle, 11 Şubat 2019’da BTT airdropunun oranı 1 TRX = 0,11 BTT şeklinde olacak. Bununla birlikte, nihai oran, TRX bloğu ödüllerinin ve coin yanmasının belirsizliğinden dolayı bu rakamdan farklı olabilir.

BTT token airdrop desteğini duyuran çok sayıda borsa bulunuyor. 21 Ocak 2019’da, kripto para borsası platformu OKEx, airdropu destekleyeceğini açıklamıştı. Binance, Huobi, Hindistan borsası WazirX ve Koinex gibi diğer borsalar da ardından airdropu desteklediğini 

btcmanager

Binance Launchpad, 28 Ocak’ta BitTorrent Token satışına başlayacak: İşte detaylar

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin