Tron ve FTX anlaşmasından sonra yaşananlar; TRX değeri FTX'teki uçuşa geçti!
Tron ve FTX anlaşmasından sonra yaşananlar; TRX değeri FTX'teki uçuşa geçti!

Tron ve FTX anlaşmasından sonra yaşananlar; TRX değeri FTX’te uçuşa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Justin Sun’ın FTX planı, Tron’un yerel tokeni TRX’in FTX’te 0,28 dolardan işlem görmesini sağlarken Binance’deki piyasa değeri 0,056 dolarda bulunuyor. FTX ve Justin Sun’ın 1:1 TRX takas anlaşmasının ardından, altcoin 10 Kasım tarihinde %4.126 arttı. Takas yapmak isteyen FTX kullanıcıları, borsalardaki fiyatlardaki fark göz önüne alındığında, dolar başına 17 sent alacaktı.

Justin Sun, bu hafta çöküşünden sonra bile Sam Bankman-Fried (SBF) ve FTX’e en fazla destek . FTX ve kardeş şirketi Alameda’nın düşüşü, borsanın para çekme işlemlerini durdurmasına neden oldu. Bununla birlikte, Sun’ın desteğinden sonra FTX kullanıcıların kullanıcıların varlıklarını geri çekmelerine izin veriyor, ancak bunun bir bedeli var.

Justin ve SBF kâr için birlikte mi çalışıyor?

FTX, 10 Kasım’da yatırımcıları kurtarmak için TRON ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu plan, mahsur kalan borsa kullanıcılarının varlıklarını TRON (TRX), Bittorent (BTT), JUST (JST), Sun (SUN) ve Huobi Token (HT) gibi TRON ekosistem varlıkları ile 1:1 değerinde takas etmelerine olanak tanıyacak.

Anlaşmaya göre Tron, kullanıcıların varlıklarını değiştirmelerine izin vermek için borsaya 13 milyon dolar değerinde varlık yerleştirdi. Bu, TRX’in yükselişine sebep oldu. Varlığın gerçek değeri Binance dahil diğer borsalarda 0,056 dolara yakın işlem değerinde.

TRXUSD 1-day chart

FTX’teki Tron değeri ise piyasa değerinin %387 üzerinde ve bu da yatırımcılar için önemli sorunlar yarattı. Pompa, FTX’te para çekme işlemleri duraklatıldığından, kullanıcıların bunları çıkarmak için tüm varlıklarını Tron ekosistem tokenlerine dönüştürmeleri gerçeğinden kaynaklanıyor.

Ancak kullanıcılar TRX’lerini 1: 1 oranına göre değiştirdiğinde, varlıklarının değeri önemli ölçüde azalır. Bunun nedeni, diğer borsalarda TRX satmaya çalıştıklarında, mevcut fiyatlara göre dolar başına sadece 17 sent alacak olmalarıdır.

Bu neden ise yatırımcıların zarar etmesiyle sonuçlanacak. Bu durumda kâr eden sadece FTX, kardeş şirketi Alameda ve Justin Sun. Pompalanan fiyattan takas, komisyondan borsaya kâr sağlar ve Sun’a bir indirim sağlayabilir. Bu, FTX ve Alameda’nın yükümlülüklerini azaltmasına olanak tanıyacak.

FTX üzerindeki TRX holdinglerini satarak bu fırsatı arbitraj etmek isteyen yatırımcılar ise kâr elde edebilir. Ancak para çekme işlemleri duraklatıldığı için kârları borsada tutulacaktır.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin