TRON, BitTorrent ağının (BTTC) lansman tarihini onayladı! BTT fiyatı yüzde 40 arttı
TRON, BitTorrent ağının (BTTC) lansman tarihini onayladı! BTT fiyatı yüzde 40 arttı

TRON, BitTorrent ağının (BTTC) lansman tarihini onayladı! BTT fiyatı yüzde 40 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tron Vakfı, 12 Aralık 2021 tarihinde zincirler arası ana ağ olan BitTorrent Zinciri’nin (BTTC) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu duyurunun ardından BTT tokenin fiyatı %40 oranında arttı.

Yapılan açıklamaya göre, BTTC protokolü, sözleşmeleri ölçeklendirmek için Proof-of-Stake algoritması ve yan zincirler kullanacak. Ethereum, TRON ve Binance Smart Chain (BSC) halka açık blockchainler ile birlikte çalışabilirlik sağlayacak.

BitTorrent geliştirici topluluğuna göre, BTTC ana ağı, BTT yeniden adlandırma uygulanmış olarak 12 Aralık 2021 tarihinde başlatılacak. Borsalar, cüzdanlar, geliştiriciler ve diğer ortaklar, yeniden adlandırma ve takas işlemlerini 30 gün içinde (12 Ocak 2022’den önce) tamamlayabilecek. Mevcut piyasa değerini korurken, eski BTT tokenleri ise yeniden adlandırılacak. Böylece 1:1000 oranında yeni BTT tokenleri ile değiştirilecek.

Toplam BTT token arzının da yükseltilmesi bekleniyor. Yeniden adlandırma sonrasındaki yeni tokenler BTT olarak anılırken eskileri BTTOLD olarak yeniden adlandırılacak.

Yeni BTT tokenleri BitTorrent Zinciri ekosisteminde uygulanacak. Başlıca kullanım durumları aşağıdaki gibi yer alıyor:

  • BTCC ağında doğrulayıcı olmak.
  • Ödül kazanmak için BTCC’ye bahis yapmak.
  • BTTC topluluğunun yönetimine katılmak.
  • Gaz ücretlerini BTTC’nin yerel tokeni olarak ödemek.

Eski token BTTOLD olarak yeniden adlandırılacak, BTTOLD tokenleri aşağıdakiler dahil olmak üzere BTT’ye değiştirilmeden önce orijinal kullanım durumlarını koruyacak. BTFS sisteminde dosyaların depolanması için ödeme ve BTFS madenciliğini içeriyor.

Kripto para arzını önemli ölçüde artırma kararı, ağda 2 milyardan fazla kurulu torrent istemcisi tabanıyla 90 milyondan fazla aktif BitTorrent kullanıcısına hizmet verme ihtiyacıyla açıklandı. Müşteri başına mevcut token sayısı ise 500 adetten az bulunuyor. Bu karar kıtlığa neden olabilir. Yeni tokenler TRON ana ağında TRC-20 protokolü olarak yayınlanacak, eski tokenler ise TRC-10’u kullandı.

Duyuru sırasında BTT, bir saatten daha kısa bir sürede yaklaşık %43 artarak 0,0025 dolardan 0,00345 dolara yükseldi. Yazım sırasında BTT 0,0029 dolardan işlem görüyor. Tron projesi Justin Sun, Eylül 2021’de BTTC’nin lansmanını duyurdu, test ağı 30 Ekim’de başladı.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin