Trezor kripto cüzdanından kullanıcılarına önemli uyarı
Trezor kripto cüzdanından kullanıcılarına önemli uyarı

Trezor kripto cüzdanından kullanıcılarına önemli uyarı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sahte Trezor uygulaması, Android’in uygulama mağazası Google Play’den en az 1.000 kişi tarafından indirildi.

Yeni uyarı

Trezor kripto cüzdanı, Google Play’de doppelgänger dolandırıcılık uygulaması kullanıcılarını uyarıyor.

Önemli bir donanım odaklı kripto para cüzdanı tedarikçisi olan Trezor, kullanıcılarını Google Play’de sahte bir Trezor uygulaması konusunda uyardı.

Trezor’a göre, kötü amaçlı sahte uygulamanın Trezor cüzdanını oluşturan bir şirket olan Trezor veya SatoshiLabs ile hiçbir ilişkisi yok. 18 Ocak’ta haberi duyuran Trezor, müşterilerinden kötü amaçlı uygulamayı yüklememelerini istedi ve kullanıcılara başlangıç ​​ifadelerini asla kimseyle paylaşmamalarını hatırlattı.

Trezor ayrıca kullanıcılarına Trezor cüzdanını Android ile kullanma konusunda kısa bir kılavuz sağladı. Kılavuzda şirket, Mycelium, Sentinel veya Walleth dahil olmak üzere başlıca üçüncü taraf Trezor uygulamalarını listeledi.

Kötü amaçlı yazılım

Kötü amaçlı uygulama, yayınlandığı sırada Google Play’de hâlâ mevcut. 18 Ocak itibariyle, uygulamanın 1.000’den fazla indirildiği bildirildi. Doppelgänger uygulamasının ayrıca uygulama mağazasında yaklaşık 200 yorumunun olduğunun ve bu yorumların bir aldatmaca olduğu konusunda uyarıyor.

Google Play’de ilk kez sahte bir uygulama listelenmiyor. Mayıs 2019’da Trezor cüzdanını taklit eden kötü niyetli bir Google Play uygulaması hakkında da bilgi verilmişti. Uygulama, kripto piyasası büyüdükçe daha fazla kripto dolandırıcılık uygulamasının Android mağazasına girmesini beklediklerini söyleyen ESET antivirüs araştırmacıları tarafından bulundu.

Çevrimiçi dolandırıcılar, uygulamalarını Google’da taklit etmek ve kullanıcılardan para çalmak için diğer popüler kripto şirketlerini hedef alıyor.

Mayıs 2020’de bir siber güvenlik araştırmacısı, Trezor’un rakibi Ledger ve büyük Ether (ETH) cüzdanı MetaMask gibi kripto hizmetlerini taklit eden 22 kötü amaçlı Google Chrome uzantısı keşfetti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin