Trezor kripto cüzdanından kullanıcılarına önemli uyarı
Trezor kripto cüzdanından kullanıcılarına önemli uyarı

Trezor Bitcoin Cash için yaklaşan Cashaddr desteğini onaylıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Trezor Bitcoin Cash için yaklaşan Cashaddr desteğini onaylıyor. Donanım cüzdanı Trezor’un, Bitcoin Cash (BCH) kullanıcıları adına bir BCH adres formatı olan Cashaddr için yaklaşan desteği onayladığını duyurdu. Duyuru, en popüler donanım cüzdanından gelen desteğin pazara yeni bir para ya da en azından yatırımlarını dikkatli bir şekilde korumak isteyenlerin güvenliklerini arttırabileceği için Bitcoin Cash için önemli bir gelişme.

Cashaddr, Bitcoin Cash ve Bitcoin Core adreslerini birbirinden ayırmanın bir yolu olarak geliştirildi

Haberler, Twitter üzerinden duyuruldu. Trezor’dan Bach N., Cashaddr’ın geliştiricisi olan Jochen Hoenicke bağlantılı bir link yayınladı.

Cashaddr, Bitcoin Cash ve Bitcoin Core adreslerini birbirinden ayırmanın bir yolu olarak geliştirildi ve değişimin uygulanması pahalı olduğu halde, hareket daha fazla inovasyona yol açtı. Satoshi Labs’den Pavol Rusnack şunları söyledi:

Adres versiyonunu farklı bir şeye değiştirmeyi öneririm. Bu yüzden adresin bir Bitcoin Cash adresi olduğu açık. (Örneğin C ile başlayabilir). P2SH için adres versiyonunu da değiştirmeyi unutmayın!

Bitcoin Cash geliştiricisi  Amaury Sechet,  konuya yönelik şunları söyledi:

Anlaştık. Adres formatını değiştirmek için bir planım var. Adres biçiminin değiştirilmesi pahalı olduğundan, bir şeyleri yerleştirmeden önce değiştirmekten başka bir seçeneği araştırmak istiyorum. Aynı zamanda bu alanda iyi bir adres formatı olduğu konusunda da ikna etmek zorunda kalacağım. Bu, sonuç olarak Cashaddr olarak ortaya çıkacak.

Trezor Bitcoin Cash için yaklaşan Cashaddr desteğini onaylıyor
Trezor Bitcoin Cash için yaklaşan Cashaddr desteğini onaylıyor

“Tek fark, kullanıcıya verilen onay mesajı. İşlem formatı hiç değişmedi.”

Cashaddr’ın geliştiricisi olan Jochen Hoenicke  konuyla ilgili şunları söyledi:

Bunun Cashaddr desteği için yazılım dışında yapılması gerekiyor. Webwallet: xpub adresinden Cashaddr adreslerini hesaplayın. Sadece adrese açık anahtar hashed gelen son adımın değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Webwallet, Trezor’un döndürdüğü adresin beklendiği gibi olduğunu kontrol eder. Bu kontrol aynı zamanda 1.. adreslerine de izin vermeli, böylece eski bellenim ile çalışmalı (bu yüzden her ikisini de aynı anda dağıtmak zorunda değiliz). Cashaddr adrese gönder olarak izin verir. Ürün yazılımı her ikisini de destekler ve her ikisi de SPENDADDRESS kullanır. Tek fark, kullanıcıya verilen onay mesajı. İşlem formatı hiç değişmedi.

Trezor Bitcoin Cash için yaklaşan Cashaddr desteğini onaylıyor

Jochen Hoenicke, bu değişikliğin işlem araçlarını etkilemeyeceğini ve yanıltıcı adres tuşları gibi konuları bir bütün olarak ele alacağını belirtti. Trezor, CoinHase ve Bitpay’in Cashaddr’i entegre ederek topluluk konsensüsünü geliştirmeye ve altcoin profilini yükseltmeye yardımcı oluyor. Şu anda bir zaman çizelgesi mevcut değil, bu nedenle BCH’lerini depolamayı bekleyen kullanıcılar, gerçek soğuk depolamaya başlamadan önce beta cüzdanı ile ilgili olarak yapmak zorunda kalacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin