Toyota dijital para birimi geliştiriyor
Toyota dijital para birimi geliştiriyor

Toyota dijital para birimi geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toyota Motor Corporation’ın tamamına sahip olduğu yan kuruluşu Toyota Systems, bilgi teknolojisine odaklanmaya başladıklarını duyurdu. Firma, Japon kripto para borsası DeCurret ile yeni bir pilot projenin parçası olarak dijital para birimi geliştirmeyi ve test etmeyi planlıyor.

Toyota 2.500 çalışanıyla dijital para çalışmalarını başlatıyor

Basın açıklamasına göre, proje Toyota Systems’ta 2.500 çalışanı kapsayacak ve çalışanlara sağlanan faydalar için dijital para ödemeleri içeren bir platform oluşturmayı gerektirecek. Açıklamaya göre dijital para birimi, katalogda listelenen hediyeler veya avantaj puanları için takas edilebilecek.

Blockchain tabanlı bir dijital para birimini büyük ölçekte kullanmanın fizibilitesini test edecek olan pilot uygulama, Toyota’nın dijital para ile ilgili araştırmalara yaptığı ilk adım değil. Mart ayında şirket, Blockchain teknolojisinin potansiyel uygulamalarını keşfetmek için Toyota Blockchain Lab’ı başlattıklarını duyurmuştu.

BMW ve Renault da blok zinciri denemeleri yapıyor

Toyota, Blockchain ve kripto ile deneyler yapan tek otomobil üreticisi değil. Ekim ayının başlarında, BMW Kore, 2020 sonuna kadar ülkede tamamen başlatılması beklenen Blockchain tabanlı token denemesini yürüteceklerini duyurdu.

Eylül 2020’de, lüks otomobil üreticisi Groupe Renault da araç parçalarının uygunluk sertifikasyonunu kolaylaştırmayı amaçlayan bir Blockchain projesi başlatmıştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin