Tornado Cash neden yükseliyor? Son gelişmeler neler?

Tornado Cash neden yükseliyor? Son gelişmeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın yasaklarına maruz kaldıktan sonra Tornado Cash, en kötü dönemini yaşıyor. Bu süre zarfında her gün neredeyse en dip bölgesini yeniledi. Ancak son 24 saat içinde varlık yeniden harekete geçti. Peki bu hareketin arkasında ne var?

Tornado Cash durumunu tartışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu kripto para endüstrisi için bir dönüm noktası. Gizlilik yatırımcılar için önemli olurken devletler olaya çok sıcak bakmıyor. Kripto para birimiyle ilgili işlemler için gizliliğin geleceği tehlikede olabilir.

Amerika ve Hollanda ilk ciddi adımı attı

ABD ve Hollanda hükümetlerinin verdiği kararlar kripto dünyasında yankı uyandırmıştı. ABD’nin yaptırımı sonrasında Hollanda’nın Tornado geliştiricisini tutuklaması tüm düzeni değiştirmişti.

Tornado Cash’in davası

Tornado Cash gibi akıllı bir sözleşmede OFAC yaptırımlarına yasal olarak meydan okuyor. Ayrıca bu davayı Coinbase destekliyor. Coinbase bir paylaşımında, Hazine’nin “kötü aktörler” ve “yasa dışı davranışlar” yaptırımını desteklediklerini açıkladı.

Tornado Cash GitHub’a geri dönüyor

Akıllı sözleşmenin GitHub deposu, “salt okunur” modunda da olsa geri döndü. Olayların bu kısmı OFAC’ın Tornado Cash yaptırımları hakkında açıklama yapmasının önünü açtı:

“ABD’li kişilerin, açık kaynak kodunu kopyalamaları ve başkalarının görmesi için çevrimiçi olarak kullanıma sunmaları, ayrıca açık kaynak kodunu tartışmaları, öğretmeleri veya ders kitapları gibi yazılı yayınlara açık kaynak kodu eklemeleri ABD yaptırım düzenlemeleri tarafından yasaklanmayacaktır, ek gerçekler yok.”

Tornado Cash’in salt okunur moduna tekrar dönüş yapması ABD yaptırımlarına biraz karşılık verdiği düşünülüyor. Bu da TORN fiyatını etkiledi. Varlık CoinMarketCap verilerine göre iki gönce en düşük seviyesini gördü. TORN/USD paritesi 22 Eylül’de 6,44 seviyesine kadar düştü. Bugün gün içinde ise 8 doların üzerine kadar çıktı. Bu da varlığa yüzde 10’luk bir kazanç olarak geri döndü.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin