Borsanın delist haberi Tornado Cash fiyatını diplere sürükledi…

Tornado Cash, 2023 yılında kara bulutları üzerinden atabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gizlilik politikası üzerine kurulan Tornado Cash’in başı geçtiğimiz sene hep belada oldu. Hack ve benzeri saldırılarda zanlıların ilk tercih ettiği platform olan TORN, düzenleyiciler tarafından sürekli eleştirildi. Varlıkların izi sürülmemesi için piyasadaki ilk alternatif olarak Tornado kullanıldı. Bu da Amerikalı düzenleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

Birden fazla işlemde kullanılması ve zanlıların tam olarak tespit edilememesi yaptırımı kaçınılmaz yaptı. Kara para aklama üzerine dönen spekülasyonların ardından TORN, ciddi bir yaptırıma maruz kaldı. Bu yaptırımların neticesinde önemli bir borsadan da delist haberi geldi.

ABD kolluk kuvvetleri bireylere ve kuruluşlara yaptırım uyguladı. Yaptırım genel manada kurum ve bireyleri etkilerken, platform olarak da Tornado Cash darbe aldı.

Tornado Cash, yin yıl ile birlikte umutları yeşertmek istiyor

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), 2022’de popüler kripto karıştırıcı hizmeti Tornado Cash’e karşı yaptırımlar uyguladı. Ancak bu yaptırım yine de projenin son bulmasına engel olmadı.

ABD tarafından gelen baskılarla beraber Binance borsası da projeyi delist etti. Düzenleyicilerin burada etkisini gören kripto para borsası, aktif olarak gelişen bir projeye son vermek zorunda kaldı.

Blockchain güvenlik firması SlowMist tarafından bir rapor paylaşıldı. 2022 boyunca Tornado Cash’e 1,23 milyon ETH yatırıldığını ortaya koydu. Bununla birlikte, aynı dönemde 1,28 milyondan fazla ETH çekildi. Her ne olursa olsun Tornado Cash’in gizlilik politikasına ekosistemin ihtiyacı olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin