Topluluk Adalet Bakanlığı’nın yeni kripto para uygulama kurallarına tepki gösteriyor
Topluluk Adalet Bakanlığı’nın yeni kripto para uygulama kurallarına tepki gösteriyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın yeni kripto para kurallarına tepkiler büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DoJ’nin 168 kez “suç” ve “suçlulardan” bahseden kripto para birimi yaptırımı konusundaki kılavuzu yetersiz olarak görülüyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DoJ) yeni kripto para birimi uygulama yönergeleri, kripto topluluğunun kesimlerinden olumsuz yanıt aldı.

Kripto para birimlerinin tehditleri

ABD Başsavcısı William Barr tarafından bugün erken saatlerde yayımlanan DOJ raporu, kripto para biriminin “kamu güvenliğine yönelik benzersiz tehlikeli tehditleri” ele almayı amaçlamaktadır.

83 sayfalık belgede “suç” veya “suçlu” kelimelerine 168 kez atıfta bulunarak, topluluktaki pek çok kişi DoJ’un konumunu, tüm sektörü suç için bir yol olarak etiketleyen kriptoya doğrudan bir saldırı olarak yorumladı.

Rapora eleştiriler

Coinshares’ın CSO’su Meltem Demirors, politika belgesini “kriptoda bilinen her mali suçun ticari bir makarası” olarak tanımladı ve DoJ’nin kripto için cezai kullanım örnekleri sağlamaya aşırı vurgu yapmasının kripto için sayısız meşru araçlara hitap etmekte başarısız olduğunu iddia etti.

Bu duygu Twitter’da pek çok kişi tarafından yankılandı. DoJ raporunun sadece kriptoyu karalamaya çalıştığına inanan CryptoPennyCO’dan da yanıtlar geldi.

https://twitter.com/CryptoPennyCO/status/1314248443678793728?s=20

Ripple (XRP) topluluğundaki bazı kişiler, raporda şu ifadelere yer verilen bir satıra dikkat çekti: “Ripple Labs, [Banka Gizlilik Yasası] BSA’nın çeşitli gereksinimlerini kasıtlı olarak ihlal etti.”

Rehberlik sağlamaktan uzak

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, raporun ve genel ABD yaklaşımının net bir rehberlik sağlamaktan çok geride kaldığını öne sürdü:

“70 küsür sayfalık çelişkili bir rapor, mevzuatın netliğine işaret etmiyor. Pek çok sorumlu özel oyuncu kurallara uymaya çalışıyor, ancak yasanın tek bir hakemi olmadığında bu giderek zorlaşıyor.”

Bu haftanın başlarında, Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, hükümetin düzenleyici netlik eksikliği nedeniyle firmanın İngiltere, İsviçre, Singapur veya Japonya’ya taşınmayı düşündüğünü söylemişti.

Ancak kripto topluluğundaki herkes yeni çerçeveye karşı çıkmadı. Compound Jake Chervinsky’nin genel danışmanı bunu olumlu bir gelişme olarak tanımladı:

“Bunun gibi rehberlik pek sık gelmiyor ve hükümetin düzenleme ve kanun uygulama önceliklerini anlamak için çok yararlı. Hepimiz bunu yakından okumalıyız.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin