Toplam DEX likiditesi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Toplam DEX likiditesi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Toplam DEX likiditesi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Hber – Uniswap’ın Ethereum DEX sektörü üzerindeki hakimiyeti, sektörün haftalık toplam hacminin yarısından fazlasını temsil eden borsa ile büyümeye devam ediyor.

Merkezi olmayan borsalardaki teminat miktarı, Uniswap hala zirvede yer alırken, 10 milyar $’lık bir dönüm noktasına yaklaşıyor.

DEX hacimleri

Messari’nin araştırmasına göre, merkezi olmayan borsalardaki hacimler ve likidite 2021’de arttı ve teminat 10 milyar dolarlık bir dönüm noktasına yaklaştı.

Araştırmacı Rahul Rai, Şubat ayı DEX hacminin 72 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. Dappradar, Uniswap’in toplam likiditenin yarısından fazlasının DEX’lerde 5,4 milyar dolarlık TVL ile kilitlendiğini bildirdi.

Rai, başarılarına rağmen, otomatik piyasa yapıcıların kendi zorluklarıyla karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.

Dune Analytics’e göre, Uniswap’in Ethereum destekli DEX sektörü üzerindeki hakimiyeti artıyor ve borsa, haftalık olarak yaklaşık 6.5 milyar dolar değerinde ticarete veya Ethereum DEX’ler arasındaki toplam ticaretin % 62.2’sine ev sahipliği yapıyor.

Ağustos 2020’nin sonlarında bir Uniswap çatalı olarak ortaya çıkan ve 2021 için büyük planları olan rakip DEX SushiSwap, haftalık 1,6 milyar dolarlık veya sektörün toplam ticaretinin % 15,2’sini oluşturan hacim olarak ikinci sırada yer alıyor.

Curve Finance, % 6,2 ile pazar payı açısından üçüncü sırada ve son yedi günde 647 milyon dolarlık ticarete ev sahipliği yapıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin