featured

Kripto para piyasasındaki toparlanma hareketleri bu 3 gözde altcoin’i de olumlu etkileyebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yavaş yavaş toparlanma hareketleri görülmeye başlandı. Bitcoin, 4 saatlik EMA şeritlerinin tamamını kapatırken, Solana, Tron ve Stellar gibi altcoinler ayılarla tüm güçleriyle savaştı. Kısa vadeli teknik veriler, kayıp destek seviyelerini geri alırken artan satın alma momentumunu gösteriyordu.

Solana (SOL)

5 Ocak tarihinde yaşanan satışlar, SOL’un aralık ayının sonundan bu yana zaten var olan düşüş eğilimini körükledi. Sonuç olarak da altcoin, alçalan üçgen modelinden bir kopuş gördü.

Alıcılar devreye girmekte başarısız oldular. Bu yüzden de 10 Ocak tarihinde 15 haftanın en düşük seviyesine ulaşana kadar %23’ün üzerinde bir geri çekilme gördü. Bu düşüş 5 Ocak seviyesinden itibaren olan düşüştür.

Altcoin, %61.8 ve %78.6 Fibonacci seviyelerindeki desteklerin altına düştü. Solana 132 dolar işaretini birçok kez test etti. Son üç gündeki %16 oranındaki artış, SOL’un tüm EMA şeritlerini geçmesine ve acil desteği olarak 55-EMA’yı test etmesine neden oldu. Şeritler arasındaki boşluk azaldıkça, satın alma etkisi de arttı.

Bu yazının yazıldığı sırada, altcoin 151.9125 dolar seviyesinden işlem göüyor. RSI, yukarı yönlü bir ayrışmanın ardından artan kazançlara tanık oldu. Ayrıca, ADX düşüş trendindeyken DMI yükselişi işaret etti.

Tron (TRX)

TRX 5 Ocak tarihinden itibaren yaklaşık olarak %20.82 oranında geri çekilme yaşadı. Alıcılar, 10 Ocak’ta beş ayın en düşük seviyesini görmesiyle birlikte yine de devreye giremediler.

Kripto para birimlerinde genel olarak görülen toparlanma hareketleri, TRX’in %11,7 azalan genişleyen bir kama şeklinden koparma hareketleri başlatmasına yol açtı. Bu sıçrama ile altcoin, 20-50 SMA seviyelerinin üzerinde bir kapanış buldu.

Şimdi ise boğalar 0,0669 dolar seviyesindeki destek noktasını geri aldıktan sonra, direnç 0,06967 dolar işaretinde kaldı.

Bu yazının yazıldığı sırada TRX, 0,06805 dolardan işlem görüyor. RSI sonunda orta hat engelini kırdı ve 59 işaretindeki direnç noktasını iki kez test etti. DMI biraz boğa lehine eğilse de, Hacim Osilatörü zayıf bir yükseliş hareketine işaret etti.

Stellar (XLM)

3 Aralık tarihindeki yukarı kanalda yaşanan arızadan bu yana, XLM değerinin yaklaşık üçte birini kaybetti. Altcoin, 24 haftalık desteği 0.2464 dolar seviyesinde sağladı. Sonuç olarak, 0,3022 dolarlık direnci test etmek için yükselen bir kama şekli oluşturarak yükseldi.

altcoin grafik

Ardından, XLM aşağı kanalda geri çekilirken, daha geniş satış ve yükseliş kupasını ve kol modelini geçersiz kıldı. Sonuç olarak da 10 Ocak tarihinde beş haftanın en düşük seviyesine geriledi.

0.2464 dolar seviyesini tekrar test ettikten sonra, sadece üç gün içinde %21’in üzerinde bir yatırım getirisi gördü. Böylece %61.8’lik desteğin de güçlü kalması sağlanıyor.

Şimdi ise 0.2932 dolar seviyesi, satıcıların sürekli bir kırılmayı önlemek için devreye girmesi gereken bir nokta olacaktır. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin XLM, 20-50-200 SMA seviyelerinin üzerinde 0.28986 dolardan işlem görüyor. RSI aşırı alım bölgesine yakın ve inkar edilemez bir şekilde boğaların lehine.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin