TON Blockchain, 2022'de dünyaya gerçek finansal özgürlük getirmeyi hedefliyor
TON Blockchain, 2022'de dünyaya gerçek finansal özgürlük getirmeyi hedefliyor

TON Blockchain, 2022’de dünyaya gerçek finansal özgürlük getirmeyi hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Telegram’ın kurucu ortağı ve CEO’su Pavel Durov tarafından oluşturulan TON Blockchain, bu yıl büyük şeyler olacağına söz veriyor ve kendisine başka hiçbir blok zincirin henüz ulaşamadığı bir hedef koyuyor.

TON, Durov ve kardeşi Nikolai tarafından 2017’de kuruldu. Çalkantılı geçmişini düşündüğümüzde, en iddialı blok zincir projelerinden biri ve hepsinden daha fazlasıydı. Hız ve ölçeklenebilirlik açısından Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha üstün olacak şekilde tasarlanan TON, ilk kripto para teklifiyle yatırımcılardan yaklaşık 1,7 milyar dolar toplayarak iyi bir başlangıç ​​yapmıştı.

Bununla birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Ekim 2019’da TON’un GRAM tokenlerinin kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia ederek satışı durdurmak için devreye girdiğinde Telegram için işler hızla çözüldü. Bu hareket, Telegram’ın TON projesini bırakmasına ve yaptığı işi açık kaynak topluluğuna devretmesine neden oldu ve o zamandan beri GRAM tokeni Toncoin olarak yeniden markalaştırdı.

TON Blockchain yeniden canlanıyor

Telegram’ın TON projesinden elini çekmesiyle aradan geçen aylarda bu proje hakkında çok az şey duyuldu. Aslında, yalnızca belirsizliğe düşen, çok şey vadeden, giderek artan sayıda unutulmuş Blockchain’den biri haline gelmişti.

Durov, geçen ay Telegram’da aniden TON projesinin sadece “canlı” olmakla kalmayıp, dahası hızlı bir şekilde “gelişmekte” olduğunu duyurduğunda her şey değişti. TON Blockchain hızla gündeme girdi ve Donate ile bir ortaklık duyurdu ve kullanıcıların Toncoin’de bağış göndermelerini ve abonelikler için ödeme yapmalarını sağladı.

Ardından TON topluluğundan bu haftanın sözü geldi:

“Dünyadaki en parlak mühendislik yeteneklerinden bazılarının dört yıllık kan, ter, gözyaşı ve aktif gelişiminin ardından, nihayet harika bir şeyin eşiğindeyiz. Açıklanamayan zirvelere, başarılara ve trilyon dolarlık değerlere ulaşsalar bile, diğerlerinin yakalayamadığı şey Kitlesel benimseme.”

Cesur bir vaat, ancak TON’un yaşaması gereken araçlardan biri, çünkü 2022, diğer tüm blok zincirlerini yüksek hızlı işlemler ve düşük maliyetlerle tek bir merkezi olmayan ağda birleştirmeyi amaçlayan proje için bir çıkış yılı olacak gibi görünüyor.

TON topluluğu ilk ortaklığıyla piyasada olduğunu gösterdi

TON, merkezi olmayan depolama, anonim bir ağ, DNS, anında ödemeler ve çeşitli merkezi olmayan hizmetler için destek gibi bileşenlerle web3’ün temelinden başka bir şey inşa etmiyor. TON’un geçen yılın başlarında saniyede milyonlarca işlemi gerçekleştirebilen istikrarlı ve son derece ölçeklenebilir bir çoklu blok zinciri olan The Open Network‘ü piyasaya sürmesiyle bu temel çalışmaların çoğu zaten yapıldı.

TON ayrıca çok önemli TON-ETH köprüsü üzerindeki çalışmaları tamamlayarak Toncoin’lerin kendisi ile Ethereum blok zinciri arasında kolaylıkla transfer edilmesini mümkün kıldı. Donate ile ortaklığın kanıtladığı gibi, TON ödemeleri de nihayet geçen yılın 4. çeyreğinde etkinleştirildi ve bir başka önemli kilometre taşını tamamladı.

2022 için yol haritası pes etmiyor ve yıl sona erdiğinde TON, web3’ü desteklemek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmayı hedefliyor. TON, blok zincirindeki hesaplara, akıllı sözleşmelere, hizmetlere ve ağ node’lerine insan tarafından okunabilir adlar atayan ve dünya çapında web kadar kolay gezinmeyi sağlayan DNS hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. Diğer kilometre taşları arasında TON Proxy, TON DeFi ve TON Developers Programının başlatılması yer alıyor.

Bu gelişmelerin sona ermesiyle, TON’un son görevleri, dağıtılmış dosya depolama sistemi Ton Storage’ı tamamlamak ve mevcut tüm blok zincirlerini tek bir dev, birleşik merkezi olmayan ağda birleştirmeyi vaat eden çok övülen TON İş Zincirlerini başlatmak olacak.

2022, TON projesinin yılı mı olacak?

Her şeyi yerli yerine oturtmak bir şeydir – kitlesel benimseme hedefine ulaşmak tamamen başka bir şey olacaktır. Ancak TON, gerçek merkezsizlik, hızlı ancak düşük maliyetli işlemler ve sezgisel bir kullanıcı ara yüzü ile bunu gerçekleştirmek için gerekli tüm bileşenlere sahip. Bu bağlamda herkesin varlıkları hızlı ve rahat bir şekilde satın alması, satması ve transfer etmesi için mükemmel bir reçete olarak görülüyor. Üstteki DeFi uygulamaları sayesinde finansal özgürlüğün gerçekleşmesi proje için nihai hedef olarak görülüyor.

Artık mesele TON Blockchain’in sözünü yerine getirip getiremeyeceği meselesi değil. Şimdi soru, dünyanın sansürden arınmış ve herkesin erişebileceği adil ve önyargısız bir finansal sisteme gerçekten hazır olup olmadığı gibi duruyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin