Tom Lee'den Bitcoin ETF ile ilgili bomba tahmin:
Tom Lee'den Bitcoin ETF ile ilgili bomba tahmin: "İlk yılında 50 milyar dolar!"

Tom Lee’den Bitcoin ETF ile ilgili bomba tahmin: “İlk yılında 50 milyar dolar!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF ile ilgili haberler piyasayı kasıp kavuruyor. Tanınmış kripto para figürü Tom Lee’ye göre, ETF sayesinde piyasaya bir yıl içinde 50 milyar dolardan fazla fon akabilir.

Bitcoin ETF’si ilk yılında 50 milyar dolar toplayabilir mi?

Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı Lee tarafından bugün yayınlanan bir notta, “Bitcoin talebinin QQQ girişlerini aşacağını düşünüyoruz” dendi. QQQ’dan söz eden Lee, Nasdaq 100 hisse senedi endeksini izleyen ETF devi Invesco QQQ Trust Series 1 fonundan bahsetti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bu yirmi yıllık fonun 188 milyar dolardan fazla varlığı var ve beşinci en büyük ETF olarak işlem görüyor.

Lee’nin ekibinin Bitcoin’de yıl sonu 100.000 dolarlık bir fiyat hedefi var.

Bitcoin fiyatı yılın başından bu yana iki kattan fazla arttı. Ancak piyasa, artan kurumsal benimseme ve varlık sınıfı olgunluğundan Çin’deki kripto yasağına ve enerji kullanımıyla ilgili endişelere kadar hikayelerle karşı karşıya kaldığı için yükseliş yolu kolay olmadı.

ProShares’in hamlesi işi değiştirdi

En son yükseliş, ETF ihraççısı ProShares’in Salı günü New York Menkul Kıymetler Borsasında Bitcoin vadeli işlem fonunu başlatmasıyla geldi. Bloomberg’in geçen hafta bildirdiğine göre, fon şirketi muhtemelen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan herhangi bir dirençle karşılaşmayacak.

Lansman yakından izlenecek ve piyasa gözlemcileri, ilk alımları ölçmek için şimdiden kolları sıvadı. Bloomberg Intelligence’a göre, SPDR Gold Shares fonu GLD, yönetim altındaki varlıklarda şimdiye kadarki en hızlı tırmanışı yaparak 1 milyar dolara ulaştı ve sadece üç gün içinde dönüm noktasına ulaştı. Daha yakın zamanda, BUZZ kodu olan VanEck Sosyal Duyarlılık fonunda bu yılın başlarında 400 milyon dolardan fazla hissenin işlem gördü. Bu, ilk gününde bir ETF için şimdiye kadarki en yüksek meblağlardan biri.

Rekabet olacak

Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF, çok fazla rekabete sahip olacak. Ekim ayının başında, SEC’in önünde vadeli işlemlere dayalı ETF’ler için 12 başvuru vardı. Bloomberg Intelligence’tan James Seyffart’a göre, bunlardan on tanesi, SEC’in desteklediğini öne sürdüğü 1940 yasası kapsamında, diğer ikisi ise 1933 yasası kapsamında dosyalanıyor. 1940 yasası kapsamında dosyalanan bir diğeri, kripto hisse senetleri ve Bitcoin vadeli işlemlerinin bir kombinasyonunu elinde tutmayı teklif ediyor.

Yatırımcılar ayrıca Coinbase gibi borsalar aracılığıyla Bitcoin’e de erişebiliyor, bu nedenle yeni ETF’ler kripto para birimleri ile etkileşime geçmenin tek yolu olmayacak.

bnnbloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin