Wall Strett’in Bitcoin boğası, FOMO’yu tetikleyecek seviyeyi açıkladı!
Wall Strett’in Bitcoin boğası, FOMO’yu tetikleyecek seviyeyi açıkladı!

Tom Lee’ye göre altcoinlerdeki ayı piyasası bitmek üzere

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yatırım piyasası olduğu sürece ve talep ve arz ilkeleri mutlaka olacak, boğa piyasası ve ayı piyasası sürekli mücadeleye devam edecektir.

2017 yılında sadece Bitcoin için değil, birçok altcoin içinde agresif boğa piyasasını yaşadık. En deneyimli yatırımcılar, kaçınılmaz ayı piyasasının köşede olduğunu biliyor olsada, etkilerinin bu kadar derin olacağını kimse tahmin edemezdi.

Kripto pazarındaki ayı piyasası Fonstrat’a göre 64 gün sürdü ve altcoin fiyat endeksi firmanın analizine göre yaklaşık yüzde 75 azaldı. Bu ayı piyasası yaklaşık 62 gün süren bir boğa piyasasından sonra geldi. Bu dönemde altcoinlerin fiyatları en yüksek seviyelere ulaştmıştı. Şimdi Fundstrat’taki analistler, ayı piyasasının neredeyse sona erdiğinden eminler.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sıkı düzenlemelerin aynı zamanda gelen haberleri, küresel bir  bir paniğe yol açtı. Büyük çaplı satış haberleri geldi ve pazar %50 oranında küçüldü.

Altcoinlerde ayı piyasası bitmek üzere ama Bitcoin için hala kararsızlık var

Fundstrat’taki insanlar, kripto para piyasasındaki düzeltmenin bitmek üzere olduğuna inanan tek kişi değil. Şubat 2018’de Pantera’nın CEO’su Dan Morehead de kripto piyasındaki ayı döngüsünün sonucuna yaklaştığını söyledi.

Morehead, önümüzdeki aylarda agresif bir boğa piyasası olacağını tahmin ettiğini söyledi. Aslında, birçok kripto uzmanı, tarihsel değerlere dayanarak 2018’in ilk çeyreğinin bitiminden sonra piyasasının düzeleceğini tahmin ediyor. Piyasadaki çöküşün neredeyse bitmiş olduğu inancı var iken, bazı uzmanlar boğa piyasasının bitmesine hala zaman olduğuna inanıyor.

Fundstrat’ın yatırımcıları Thomas Lee, Robert Sluymer ve Sam Doctor, bu dönemi araf olarak tanımlıyor. Önceki ayı-boğa döngülerinin genellikle 70 ila 231 gün arasında sürdüğünü belirttiler.

Fundstrat, mevcut döngüdeki 150 gün ile 175 gün arasını araf süresi olarak belirlediler. Yani bu da boğa piyasasının ağustosun ortasında başlayacağı anlamına geliyor.

Btcmanager

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin