Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor
Büyük para neden Bitcoin’e akmıyor? Tom Lee cevaplıyor

Tom Lee, Bitcoin’i S&P 500 ile karşılaştırarak 14 bin doları işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat Global’in kurucu ortağı Thomas Lee, Bitcoin ve kripto pazarına neden birkaç kurumsal yatırımcının girdiğini açıkladı.

Bitcoin yeni zemin arayışında

Bay Lee, Bitcoin (BTC) konusunda her zaman çok iyimser oluyor ve Bitcoin için her zaman yüksek fiyatların geleceğini öngören tahminlerde bulunuyor. Ancak, Bitcoin, Kasım 2018’den bu yana ilk kez, 5.000 doların üzerine çıkabildi

Thomas Lee, Bitcoin’i S&P 500 ile karşılaştırıyor

Bay Lee tarafından yüklenen son bir tweet’te, Bitcoin’i S&P 500 ile karşılaştırıyor. Analist, Bitcoin’in mevcut yılın başından beri dünya pazarlarında büyüdüğünü söylüyor.

Lee, Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyonun %-3,2 olduğunu, altın ile ise son zamanlarda %12,6’ya ulaştığını açıkladı. Aynı zamanda Fundstrat kurucusu, Ken Xuan’ın Bitcoin ile farklı varlık sınıfları ve endeksleri arasında 90 günlük korelasyonu gösterdiği bir tabloyu da paylaştı.

Thomas, S&P 500 ve Bitcoin arasındaki farkın, geleneksel pazara kıyasla daha yüksek getiri arayan yatırımcılarla ilişkili olduğunu belirtti. Bitcoin’in ana finans piyasalarındaki pozisyonunun zaman geçtikçe güçlü göründüğünü söyleyerek şunları ekledi:

Bitcoin ayı piyasasının dibini 3000 dolar seviyelerinde kapattı. Eğer Bitcoin, S&P 500 ile aynı doğrultuda ilerlerse, Bitcoin’in bu yıl 14 bin dolar olacağı anlamına gelir.

Bu düşüncelerin aksine Aralık 2018’de tanınmış bir ekonomist ve yatırımcı olan Alex Krüger, kripto para birimlerinin kripto olmayan piyasalarla çoğunlukla ilişkili olmadığını söylemişti.

Primitive’nin kurucu ortağı Dovey Wan’a göre, piyasaya giren kurumsal para ile ilgili bir boğa güreşi düşünmek gerçekçi olmaz. Wan, ek olarak, Bitcoin ve diğer sanal para birimleri daha büyük oyuncular için likit olmadığını ve oynaklığı sınırlandıracak piyasa yapıcıların bulunmadığını belirtiyor.

Bakkt ve diğer düzenlenmiş platformların kurumlara nasıl hizmet vermeye başladığını ve piyasayı nasıl etkilediğini görmek bu bağlamda heyecan verici olacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin