Ünlü yatırımcı Bitcoin’in 250 bin dolara ulaşacağından emin
Ünlü yatırımcı Bitcoin’in 250 bin dolara ulaşacağından emin

Tim Draper: “Kripto para fiat paraların yarısını piyasadan silecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son zamanlarda oldukça zor bir süreçten geçiyor. Bu yıl toplam piyasa sermayesinin yaklaşık yüzde 80’inden fazlasını kaybetti. Ancak düşüş, Tim Draper’ın kripto teknolojisine olan inancını yitirmesine neden olmadı.

Tim Draper fiat tasarruf sahiplerinin kripto ekosistemine akın edeceğini düşünüyor

Ünlü risk sermayesi yatırımcısı, gelenek piyasalardaki fiat para tasarruf sahiplerinin en az yarısının gelecekte kripto paralara geçeceğini düşünüyor. Las Vegas’taki World Crypto Con konferansının oturum aralarında konuşan Draper, Bitcoin’in insanlara kolayca kripto paralar ile nasıl harcama, yatırım yaptıklarını gösterdiğini söyledi.

Kripto para piyasası şu anda 130 milyar dolar civarında, fiat tarafı ise 86 trilyon dolar civarında. Draper’a göre Bitcoin ve benzeri varlıklar daha ucuz ve fiattan daha sorunsuz. Bu yüzden en az 43 trilyon dolarlık bir yatırımın kripto alanına taşınmasını sağlayabilir görüşünde.

Piyasadaki ufak bir kıvılcım Bitcoin’i 19.000 dolar kadar taşımıştı

Teknoloji uzmanları, Bitcoin’i finansal piyasaya yeni ve yenilikçi bir işlem protokolü getirdiği için övgüler aldılar. Bununla birlikte, dijital paralar da istikrarsız ve yavaş işlem süresi nedeniyle eleştirin odak noktası oldu. Son yıllarda, tüccarların büyük bir kısmı spekülatif boğa piyasası sırasında Bitcoin’i satın aldı ve bu da fiyatının 19.000 doların üzerine çıkmasını sağladı.  Ancak, bu coşkulu atmosfer sona erdiğinde, Bitcoin piyasası büyük bir düşüş kaydetti. Sonuç olarak hala oyunda olan Bitcoin şu an 3.800 dolar gibi düşük bir değere geldi.

Fiat savunucuları her fırsatta Bitcoin’e saldırmaya devam ediyor

Ünlü Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin’i “tüm aldatmacaların odağı” olarak nitelendirerek, değerinin sonunda sıfırlanacağına inanıyor. Nobel ödüllü bir ekonomist olan Warren Buffet da Bitcoin’i “hiçbir değer oluşturmayan bir varlık” olarak adlandırmıştı.

Ancak Draper için, düşüş sadece yakın dönemdeki bir şoku yansıtıyor. Ayrıca Bitcoin’in en nihayetinde fiat temelli ekonominin sahip olduğu tüm sorunlara bir cevap olacağını düşünüyor. Kripto savunucusu, gelişmekte olan ülkelerin dijital paralarının yüksek GSYİH’larının fiat parasına bağlı olduğu ülkelerden daha cazip bulacağını söyledi.

Bitcoin 2022’de 250.000 dolar

Draper, Bitcoin değerinin 2022 yılına kadar 250.000 dolar kadar artacağı yönündeki tutumunu bir kez daha yineledi. Draper, “Siyasi bir güce bağlı olan bir varlık yerine daha çok küresel bir paraya sahip olmayı tercih ederim” diye ekledi. Girişim kapitalistinin yatırım portföyünde 30.000’den fazla Bitcoin’e sahip olduğu söyleniyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin