Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı kripto madenciliğini etkileyebilir
Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı kripto madenciliğini etkileyebilir

Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı kripto madenciliğini etkileyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Eylül 2018’de CNBC’den yapılan açıklamaya göre Başkan Trump’ın Çin mallarına yönelik adımları, önümüzdeki aylarda AMD ve NVIDIA grafik kartlarında fiyat artışına yol açabilir. Ayrıca Çin ve ABD arasındaki bu ticaret savaşı kripto madenciliğini etkileyebilir.

Kâr marjlarının ince olduğu rekabetçi bir madencilik ortamında, maliyetlerdeki en ufak bir artış bile, ciddi bir farka yol açabiliyor. Kripto para piyasası, geçtiğimiz yılın yüksek rakamlarına kıyasla genel bir çöküş yaşarken, GPU madencileri de gelirlerini sıkıyor.

Trump’ın Çin ile ticaret savaşı

Duyuru nedeniyle binlerce ürün etkilenirken Çin, ABD mallarına karşı kendi tarifeleriyle benzer şekilde karşılık verdi. Vergi, yalnızca Çin’de üretilen grafik kartlarına uygulanacak. Neyse ki, Tayvan’dan gelen grafik kartları bu durumdan etkilenmeyecek.

Vergi artışları aynı zamanda, kripto madenciliğinde artan talebe bağlı olarak 2018 için güçlü bir gelir görünümü beklentisi olan Tayvanlı çip üreticisi TSMC’yi de etkileyebilir.

Bu, yalnızca grafik kartı piyasasının hissettiği etkilerin yanı sıra madencilikte hissedilen ikincil sonuçların daha da kötüleşmesine yol açabilir. Üstelik, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı tırmanırsa, vergiler daha da yükselebilir.

Ticaret savaşı kripto madenciliğini etkileyecek mi?

Grafik kartı fiyatlarının şüphesiz artacağını bildiğimiz halde, bunun madencilik açısında ikinci derece sonuçları henüz belirlenemedi.

GPU madencileri, varlıklarını satarak, donanımları için biraz daha fazla para kazanabileceklerini düşünebilir. Madenciler, fiyatların geri dönmesini bekleyebilir ya da ASIC madenciliğine yönelebilirler.

Yalnızca CPU’ların veya GPU’ların benimseyebileceği daha az popüler algoritmalar için karma oran, SHU-256, Scrypt ve X11 gibi ASIC dostu algoritmaların lehine olabilir çünkü madenciler, GPU madenciliğinin artık sürdürülebilir olamayacağını hissediyorlar.

Öte yandan madenciler ya da kripto para birimi kullanıcıları, kripto para birimine yatırım yapmaya ve satın almaya başlayabilir. Bu, piyasaya ihtiyaç duyduğu enerjiyi getirebilir ve kripto paraların geri sıçramasına yardımcı olabilir.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin