Fatih Özer’in iadesiyle ilgili yeni detaylar: Dış basın olayı nasıl gördü?

Thodex kurucusunun yakalanması dış basına da yansıdı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklarının yaygın olarak tercih edilmesinden bu yana dolandırcılık haberleri çoğaldı. Özellikle de ülkemizde bu konuda hemen hemen her ay bir vaka ile karşılaşıyoruz. İnsanların kısa yoldan para kazanma hırsı mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. 

Dünya genelinde de bir hayli fazla olan kripto dolandırcılığı ülkemizde de farklı yöntemlerle dikkat çekiyor. Ancak Thodex olayı tamamen farklı. Çünkü işin içinde bir borsa ve şirketleşmiş yapı var.

Ülkemizde hizmet veren kripto para borsası Thodex’in batmasıyla beraber kurucusu Fatih Özer’in varlıkları alıp kaçtığı biliniyor. Ancak olayın perde arkası henüz netleşmiş değil. 

Dün Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalandı

Son olarak dün mutlu bir haber gelmişti. Kırmızı bültenle aranan Fatih Özer, bulunduğu ülkede polisler tarafından yakalandı. Bu haber dış basında da geniş yankı buldu.

Dış basında yer alan habere göre, Faruk Fatih Özer, kendisiyle birlikte 2 milyar dolarlık yatırımcı fonuyla Türkiye’den kaçtı. Daha sonra Türkiye, geçen yıl Nisan ayında kendisi için uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı. Thodex kripto dolandırıcılığı, tarihin en büyük kripto dolandırıcılıklarından biri olarak görüldüğü detaylarına yer verildi.

Öte yandan Thodex olayının üzerinden 1 seneden fazla bir zaman geçti. Soruşturma esnasında 60’tan fazla tutuklandı. Türkiye’de yakalama kararı çıkarılan kişiler, emniyet güçleri tarafından ele geçirildi. Şimdi ise şirketin kurucusu Fatih Özer yakalanmış oldu.

Geçen yıl hizmetler askıya alınmıştı

Thodex, yatırımcıların dikkatini çekmek için kampanyalar yürütmüştü. Başlangıçta borsa, Türk modellerinin yer aldığı gösterişli reklam düzenleyerek ilgi çekmişti.

Gösterişli borsadan şimdi ise çöküşün bir fotoğrafı ortaya çıktı. Geçen yıl hizmetlerinin askıya alınmasının ardından ticaret platformundaki dijital varlıklarına erişemeyen yüz binlerce Thodex kullanıcısı, sıkıntılı bir durumda kaldı. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin