Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni dava! Yıllar önce vergi kaçırmaya başlamış
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni dava! Yıllar önce vergi kaçırmaya başlamış

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında yeni dava! Bu kez vergi kaçakçılığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ardında binlerce mağdur bırakan Thodex kripto para dolandırıcılığında şirketin örgüt kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir dava daha açıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Özer’in yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı ortaya çıktı. Vergi Denetim Kurulunca Özer’in şirketine ilişkin 2017 yılına ait hesapların incelenmesi yapıldı. İncelemeler sonucunda işletmesine ilişkin defter ve belgeleri görevlilere ibraz etmesi istendi. Ancak istenilen belgeleri Özer ibraz etmedi. Savcılık, belgeleri sunmayarak suç işlediğine dair dava açmayı gerektirecek kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunun altını çizerek 3 yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme ise Gebze’deki adresine çıkarılan talimat yazısında Özer’in mazeretsiz duruşmaya katılmadığı takdirde hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti.

Thodex kripto para dolandırıcılığına ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yaklaşık bir yıl içinde iddianame hazırlandı.

286 sayfalık geniş kapsamlı iddianamede firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 21 şüpheliye dava açıldı. Özer’in “Örgüt kurma ve yönetme”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı olmak üzere 40 bin 540 yıla kadar hapsi talep edildi.

Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, Thodex kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında bir dava daha açıldığı ortaya çıktı. Bu kez Özer’in “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

sabah


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin