the PIT
The PIT: Blockchain.com dünyanın en hızlı kripto para borsasını kuruyor

The PIT: Blockchain.com dünyanın en hızlı kripto para borsasını kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güvenilir Kripto Cüzdanları ile ünlü olan firma, The PIT adını verdiği borsasını hayata geçiriyor. Böylece The PIT üzerinden mikro saniyeler içerisinde gerçekleşen işlemler ve sonsuz likidite ile piyasadaki en güvenilir borsa olmak için yola çıkıyor.

New York, NY, 30 Temmuz, 2019 – Dünya’nın en popüler kripto para cüzdanının geliştiricisi olan Blockchain.com The PIT adını verdiği yeni borsasını tanıttı. Kurumsal yatırımcıların kullandığı profesyonel sistemler ile aynı altyapıya sahip olan borsada işlemlerin gerçekleşme süresi mikro saniyeler ile ölçülebilecek kadar hızlı olduğu gibi likidite konusunda da rakiplerinden daha üstün olacak. Firmanın uzun süreli Ar-Ge çalışmalarının eseri olan “Mercury” eşleştirme motoru sayesinde işlemler mevcut borsalardan çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Böylece küçük yatırımcıların borsalardaki gecikme ve likidite sıkıntıları yüzünden işlem yaparken zarar etmelerinin önüne geçilmiş olacak.

Blockchain.com Dünya’nın En Hızlı Kripto Para Borsasını Hizmete Alarak Küçük Yatırımcıların Rekabet Şansını Artırıyor

Borsa yayın hayatına 200’den fazla ülkede girecek ve 26 kripto para birimi arası işlemlere izin verecek. Ayrıca faaliyete bulunduğu ülkelerdeki bankalar ile anlaşarak USD, EUR ve GBP olarak para yatırma/çekme işlemlerinin kolaylıkla yapılabilmesini sağlayacak.

Borsada BTC, ETH, BCH, LTC, USDT ve PAX gibi büyük kripto paraların yanına diğer önemli tüm altcoinler düzenli olarak eklenecek.

Dünya’nın dört bir yanından büyük pazar yapıcılar (market makers) ile anlaşan The PIT borsası kullanıcılarının zarar görmeden adil bir şekilde işlem yapmalarını sağlayacak. Yapılan partnerlikler ile hiçbir zaman likidite sıkıntısı yaşanmayacak olan borsada aynı zamanda üyelerinin işlemlerine karşı trade yapılmayacak, böylece manipülatif hareketlerden dolayı meydana gelen trade zararlarının önüne geçilmiş olacak.

Blockchain.com kurucu ortağı ve CEO’su Peter Smith konu ile ilgili şu cümleleri aktardı:

Kripto para piyasalarında hizmet veren mevcut borsaların hepsi eski teknolojiler kullandığı için pek çok sıkıntı çıkarıyorlar. Ayrıca piyasadaki regülasyon eksikliğinden faydalanarak kullanıcılarının satış yapmalarına engel olmak gibi aleyhine olan işlemler gerçekleştiriyorlar. Düzgün bir borsanın bu sıkıntıları gidermesini beklemekten sıkıldık ve bu iş için kolları sıvadık. Blockchain.com olarak geliştirdiğimiz cüzdan hizmetini bugün 40 milyon insan kullanıyor, bu insanların güvenilir ve tarafsız bir borsa üzerinden işlem yapabilmeleri için The PIT’i geliştirmiş olduk

The PIT kripto para borsası için özel bir ekip kuruldu

Firma, borsanın geliştirilebilmesi için NYSE, TD Ameritrade, Google, Goldman Sachs, UBS, Interactive Brokers ve Revolut gibi firmalardan transfer ettiği insanlardan özel bir ekip kurmuş. Piyasadaki mevcut sıkıntıları çözebilecek altyapıyı geliştirmeleri de tam 1 sene sürmüş.

CEO Paul Smith: “Finans ve teknoloji sektörünün önde gelen firmalarında çalışan insanlardan oluşturduğumuz ekip sayesinde hedeflerimizin tamamını gerçekleştirebilecek kalibrede bir platform geliştirebildiğimiz için çok şanslıyız” dedi.

Blockchain.com cüzdan projesinin yöneticisi Nicole Sherrod ise The PIT projesinin COO’su olarak geçtiğimiz sene görev aldı. Daha önce A.B.D’nin en büyük trade platformlarından TD Ameritrade’de görev alan Sherrod, alanınındaki tecrübeleri ile kripto yatırımcılarının da aynı seviyede hizmet alabilmeleri için ekibe yön veriyor.

Sherrod: “Bütün kariyerim boyunca küçük yatırımcıların daha kolay yatırım yapmalarını sağlamak için çalıştım. Peter The PIT projesinin başına geçmem için teklifte bulunduğunda geçmiş deneyimlerimin kripto para dünyasında çok daha fazla katkısı olacağına inandım.” diye konuştu.

New York Borsası (NYSE) eski yazılım genel müdürü Tom Haller ise The PIT borsasının altyapısından sorumlu olması ile öne çıkıyor. Haller: “Mevcut kripto borsaları, sıradan websiteleri ile aynı altyapıda çalıştığı için verimsizlikler söz konusu. The PIT’te hızlı, verimli ve kaliteli bir trade deneyimi oluşturabilmek için Wall Street’teki en yeni teknolojileri kullandık” açıklamasında bulunuyor.

The PIT borsası mümkün olan en yüksek hızlara ulaşabilmek için Dünya’nın en hızlı ve güvenilir data center’ı olan Equinix LD4 üzerinde çalışacak. Böylece piyasalar hangi durumda olursa olsun işlemler milisaniyeler içerisinde hiçbir aksaklığa uğramadan gerçekleşecek.

Kusursuz bir trade deneyimi için geliştirilen bu yeni altyapıya kullanması son derece kolay ve temiz bir arayüz eşlik edecek. İnsanların işlem yapmadan önce piyasa ile ilgili önemli bilgileri görmelerini sağlayacak yepyeni bir arayüzde bu borsaya özel olarak tasarlanmış.

40 Milyondan fazla kullanıcısı olan Blockchain Wallet’a yeni eklenecek olan “Blockchain Connect” özelliği sayesinde insanlar tek bir yerden kolayca hem trade yapabilecek, hem de kripto yatırımlarının güvenliğini sağlayabilecek.

Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde firma ilk 10.000 kullanıcısının 30 gün boyunca hiç bir işlem ücreti olmadan trade yapmalarını sağlayacak.

Blockchain.com Hakkında

Blockchain.com Dünya’yı Finansın geleceği ile tanıştırmak için kuruldu. Şimdiye kadar Google Ventures ve Lightspeed Venture Partners gibi fonlardan 70 Milyon dolara yakın yatırım alan firma, bugün milyonlarca insana güvenli bir şekilde kripto para almaları ve saklamaları için çeşitli teknolojiler sağlamaktadır. Daha detaylı bilgi için: www.blockchain.com/press

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin