featured

Tezos fiyat analizi: Bu formasyon varlığı yaklaşık yüzde 30 düşürebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tat vermeyen piyasada düşüşlerde kaçınılmaz oluyor. Farklı grafik formasyonlarına maruz kalan varlıklar piyasanın gidişatına göre yön belirliyor. Düşüş ya da yükseliş sadece haberlerle değil teknik analiz ile doğru orantılı olduğunu tekrar görüyoruz.

Altcoinlerin genelinde tatsız hava eserken bazı varlıklar daha fazla düşüş gösterebiliyor. Bunlardan biri de Tezos. XTZ fiyatının devam eden toparlanma rallisi, ters bir bayrak paterni şekillendiriyor. Ayrıca, teknik kurulum, kripto para fiyatının sonunda alt destek trend çizgisini kırdığını gösteriyor. 

Tezos için uzun vadeli düşüş trendini sürdürmesi gerektiğini öngörüyor. Bu nedenle, satış yapanlar için beklenen en yakın hedef 1,48$ olabilir.

Tezos, ters bayrak formasyonu ile karşı karşıya

XTZ/USDT teknik tablosu, Kasım 2021’de başlayan genel bir düşüş trendini yansıtıyor. Altcoin 2,7 dolara kadar düşmüştü. 2022’nin ilk dört ayında bunun üzerinde konsolide oldu. Ancak, son Mayıs kan banyosunun ortasında, kripto para bu desteği kaybett. Bu kaybedilen bölge düşüş trendini %45,8 oranında genişletti.

XTZ fiyatı 12 Mayıs’ta 1.488$’a düştü. Ancak yüksek talep baskısına yanıt vererek hemen geri döndü. Kripto para grafiği, geçen aydan bu yana istikrarlı bir toparlanma gösteriyor ve mevcut değeri 2,06 dolar olduğu için %38 kazanıyor.

Ek olarak, bu yukarı yönlü geri çekilme, günlük zaman çizelgesi grafiğinde ters çevrilmiş bir bayrak formasyonunun oluşumunu yansıtıyor. Bu devam modelinin, yükselen destek trend çizgisinden bir arızanın ardından hakim trendi desteklemesi bekleniyor. Kısacası satıcılar başarılı olursa, XTZ fiyatı %26,6 düşerek 1,48$ işaretine düşecek.

Teknik gösterge

  • Günlük-RSI eğiminin yükseliş bölgesinin üzerinde kalmaması, yükseliş taahhüdünde zayıflığı gösteriyor. 
  • Altcoinin 50 günlük EMA’dan son zamanlarda geri dönüşü, traderların EMA direncine yanıt verdiğini söylüyor. Ayrıca, şu anda diğer önemli EMA’ların (20, 50, 100 ve 200) altında hareket eden XTZ fiyatı, aşağı doğru olduğunu gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin