Tether'in pazar hakimiyeti zirveye ulaştı! Sebebi ne?
Tether'in pazar hakimiyeti zirveye ulaştı! Sebebi ne?

Tether’in pazar hakimiyeti zirveye ulaştı! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFillama verilerine göre, Tether USDT’nin pazar hakimiyeti Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan, Binance destekli BUSD’nin arzı son 30 günde yaklaşık 2 milyar dolar azaldı.

DeFillama verilerine göre, ilk üç stablecoin piyasanın %92’sini kontrol ediyor. USDT, %49,18’lik hakimiyetiyle kripto alanındaki baskın stablecoin iken, Circle’ın USD Coin’i gibi stablecoinler %31,05’lik bir pazar hakimiyetine sahip.

Stablecoin’in piyasa değeri 137 milyar dolara düştü

CryptoCompare tarafından yakın zamanda yayınlanan bir stablecoin raporu, stablecoinlerin toplam piyasa değerinin bu Ocak ayında 137 milyar dolara düştüğünü gösteriyor.

Rapora göre USDT’nin piyasa değeri %0,82 artışla 66.7 milyar dolara yükselirken, önemli rakipleri USDC ve BUSD sırasıyla %2,27 ve %3,97 düşüşle 43.1 milyar dolar ve 16.1 milyar dolar oldu. Bu arada, True USD (TUSD) ve başarısız algoritmik stabilcoin TerraClassicUSD (USTC) gibi daha az bilinen stabilcoinlerin piyasa değeri sırasıyla %24,5 ve %13,1 artışla 940 milyon dolar ve 225 milyon dolara yükseldi.

Binance BUSD

BUSD 2 milyar dolar eridi

Binance destekli stablecoin, geçmişteki kötü yönetimle ilgili raporların ortaya çıkmasının ardından geçen ay sıkıntılı bir dönem yaşadı.

Bloomberg 10 Ocak’ta, zaman zaman kötü yönetimin BUSD’nin rezervlerinde 1 milyar doların üzerinde eksik teminat bıraktığını bildirdi. Bunun yanı sıra, Changpeng Zhao liderliğindeki borsa, müşteri fonlarıyla aynı cüzdanda BNB Akıllı Zinciri ve BNB Beacon Zinciri tokenleri için teminat tuttuğunu kabul etti.

Binance’in çıkışlarının iki ay içinde %25’i aştığı bildirildi. Rapora göre, akışlara Paxos tarafından verilen stablecoin BUSD ve BNB coin öncülük etti.

Bu arada, tüm belirsizliğin ortasında, Binance’in CZ’si borsanın sağlıklı bir bilanço defterine sahip olduğunu açıkladı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin