Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Tether’ın birincil yedek bankası hayatta kalmak için mücadele ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir rapora göre, Porto Rikolu finans kurumu olan Noble Bank, kripto para piyasasında hayatta kalmak için mücadele ediyor. Rapor, kurumun finansal açıdan istikrarsız olduğunu ve finansman bulmak için elinden geleni yaptığını belirtiyor. Son veriler ise Noble Bank’ın Tether’ın birincil yedek bankası olduğunu gösteriyor.

Noble Bank, Tether’ın birincil yedek bankası

Dahası, Nobel bankasına gelen çok sayıda varlık Tether’ın ABD dolarıydı. Banka, nakit yaratmak için bazı USDT’leri satın almalarına yardımcı olabilecek büyük yatırımcılar bulmaya çalışıyor. Ancak çoğu yatırımcı teklifi reddediyor.

Son veriler, Noble Bank’ın Tether’ın birincil yedek bankası olduğunu gösteriyor. Noble Bank’ın CEO’su John Betts, şirketlerden birinin oluşturulmasından önce Tether’ın kurucu ortağı olan Brock Pierce ile çalıştı. ABD doları tarafından desteklendiği bildirilen Tether, son zamanlarda ABD doları tarafından desteklenmeyen kusurlu tokenle kripto para satın almakla suçlandı.

Tether topluluğu, iki yeni stablecoin’in piyasaya sürülmesiyle tehdit edildi

Bir sözcü, Modern Consensus’a Tether’ın yakın zamanda birçok sorun yaşadığını söyledi. Tether topluluğu, iki yeni stablecoin’in, Gemini Dolar ve Paxos’un piyasaya sürülmesiyle tehdit edildi. Stablecoin’ler New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından denetlendi. Ancak Tether, Ocak ayında ana denetçi Friedman LLP’yi kaybetti ve ardından şirket, Tether’ın denetlenmesinin imkânsız olduğunu iddia etti.

Paxos stablecoin geliştiricileri,  yasa uygulayıcısına veya yönetici erişimi olan herhangi bir kişinin cüzdanını dondurabilmesine ya da kullanıcılarının fonlarını tahrip etmesine izin veren bir arka kapı oluşturdu. Paxos ayrıca, en iyi uzmanlar tarafından denetlenecek olan bilançolarının aylık raporunu sunmayı talep etti. Gemini Dolar ise sektöre Tether’a rakip olarak girdi.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin