Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya
Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya

Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), yanıltıcı iddialar yüzünden Tether ve Bitfinex’e 40 milyon dolardan fazla ceza kesti. CFTC, USDT’nin doğru olmayan iddialarda bulunması nedeniyle ceza her iki kurumu da suçlu buldu. Geçtiğimiz Cuma günü açıklamada bulunan Amerika Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, stablecoin USDT hakkında cezayı karara bağladı.

Tether Holdings Limited, CFTC’yi USDT için suçlamıştı. USDT’nin Amerika tarafından desteklendiğini ‘doğru olmayan ya da yanıltıcı’ iddialarında bulunmuştu. Amerika Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından yapılan basın açıklamasında ise, Tether Holdings Limited ve kurumun diğer organlarını yanıltıcı söylemlerde bulunduğunu belirtti.

Komisyon, Tether’e ek olarak Bitfinex’e de cezayı kesti. Amerikalı vatandaşların dijital varlıkları kullanarak yasa dışı yollarla borsanın dışında emtia işleriyle uğraştığını saptadı. Yapılan tespit sonrasında ise Bitfinex’e 1,5 milyon dolarlık ceza kesildi.

Tether’e kesilen para cezası 41 milyon dolar

Amerika Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, Bitfinex’e sadece 1,5 milyon dolar ceza kesti. Geriye kalan 41 milyon dolarlık kısım ise Tether kurumunu kapsıyor. CFTC kararına ilişkin Tether Operations Limited tarafından da bir açıklama yapıldı. Şirket,

“Tether para biriminin her zaman tam olarak desteklenmediğine dair bir bulgu görülmüyor. Rezervlerin tamamı nakit olarak tutulmaz. Sipariş edilen rezerv yeterli miktarda bulunur. Kurum, hiçbir zaman geri ödeme talebini yerini getirmekle başarısız olmadı. Bitfinex için CFTC’nin emri 2018 yılından sonra ihlal bulgusuna yer vermemiş.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin