Bitcoin ve Tether balinaları
Borsalarda görülen devasa Tether hareketleri ne anlama geliyor?

Tether USDT’de 300 milyon dolar bastı, piyasa karıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether, en popüler istikrarlı stablecoin olan USDT’nin arkasındaki şirket, dün 300 milyon dolar’a denk gelen yeni USDT piyasaya sürdü.

Tether piyasayı tedirgin ediyor

Balina hareketlerini  izleyen popüler Twitter@WhaleAlert hesabı, Tether’in sabit parası olan yeni USDT’ye 300 milyon dolarlık aktarım yaptığını fark etti.

https://twitter.com/whale_alert/status/1121122660505800704

USDT’nin büyük miktarda stablecoin basması, şirket tarafından neden bu kadar büyük miktarda fon basıldığına dair bir fikri olmayan twitter kullanıcıları arasında büyük bir karışıklığa neden oldu. Fonların gerçek dolarlarla desteklenmediğine dair endişeler tekrar gün yüzüne çıktı.

Tether, şirketin dolaşımda USDT için uygun USD rezervine sahip olduğunu belirten ilgili belgeleri sağlamadığı için eleştirildi, ancak sonuçta bu durum şirket tarafından açıklandı ve onaylandı.

Bu nedenle yeni çıkarılan 300 milyon dolar değerinde olan USDT’nin aslında USD tarafından desteklendiğini varsaymak güvenli olacaktır. Eğer durum böyleyse, o zaman bu kripto piyasasına büyük miktarda fiat girdiğinin göstergesidir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin